Hopp til hovedinnholdet

Vennene jeg fikk på skolen begynte å stenge meg ute etter en stund. Det var de jeg hadde av venner så jeg ble hos de. Det ble verre. Når jeg ble 10 år begynte pappa å gjøre ekle ting med meg. Så på private steder og sto utenfor vinduet og så på at jeg sov i undertøyet. Jeg ville flytte til mamma, men ville ikke reise fra små søskena mine . Begynte å kutte meg og vurdere selvmord. Etter flere år torde jeg å si fra. Nå er barnevernet og foretar undersøkelser og pappa forstår ikke. Hvordan skal jeg komme meg videre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei Det hele begynte når jeg startet på skolen. Jeg fikk meg noen nye venner og de var snille først, men så begynte de å stenge meg ute og plage meg. (Jeg turte ikke å dra fra dem fordi jeg hadde ingen andre) Og når jeg var 8 år skilte foreldrene mine seg. Mobbingen fortsatte og jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre. Jeg trodde at det kom til å bli bedre etterhvert, men det ble mye verre. Når jeg ble 10 år begynte faren min å gjøre ekle ting mot meg (han så på private steder, sto utenfor vinduet mitt å så på meg mens jeg sov i undertøyet OSV..) jeg ville flytte til mamma 100%, men jeg ville samtidig ikke forlate småsøsknene mine med ham. Så jeg ble. Det varte i flere år og mobbingen ble verre. Jeg begynte å kutte meg selv og vurderte å ta selvmord, men til slutt tok jeg mot til meg å sa i fra (for noen måneder siden). Men nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre. Pappa forstår fortsatt ikke. Hvordan skal jeg komme meg videre? (Barnevernet holder på med å undersøke saken nå.)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Så flink du har vært som sier fra når du opplever ting du ikke vil være med på. Det er den voksne som har ansvar for sine handlinger og ikke barnet. 
Alle blir engstelige når de får høre at barnevernet vil inn i en familie og foreta undersøkelser. Målet for de som jobber i barnevernet er å beskytte barn mot ekle og ulovlige handlinger fra voksne. De vil ikke gjøre det verre for barna. Noen ganger må barnevernet finne løsninger som kan være skremmende. Du kan snakke med helsesøster på skolen din om hvordan du har det nå og det du er redd for. Hun kan mye om hvordan barnevernet jobber for at barn som ikke har det bra skal få det bedre. Fortell helsesøster at du vil flytte til mamma, men du er redd for hva som kan hende med dine småsøsken.  Du kan og ringe  Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom, tlf: 800 33 321 her møter du voksne som har tid og lyst til å lytte og snakke med deg, helt anonymt. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Du kan snakke med hjelpetelefonen om alt, enten du er glad, trist, redd, lurer på noe eller du trenger hjelp. Åpnet hver mandag til fredag kl 14.00-20.00. Du kan også ta kontakt over nett. Nettside: www.korspahalsen.no. Det kan føles lenge å gå å vente på hva barnevernet gjør, men de vil bruke tid så de er sikre på at dere får det best mulig. 
Ta og en titt på artikkelen jeg har lagt med.
 

 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit