Hopp til hovedinnholdet

Jag føler meg utrygg rundt en gutt, han presser meg, hva gjør jeg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 å føler meg utrygg rundt en gutt å jeg vet at han han liker meg. Kompisene hans har spurt om jeg er jomfru å det er jeg. De sender meg ofte bilder med et «smirk» på ansiktet de følger etter meg og venninna mi i friminuttene å jeg blir ukomfortabel. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre fordi han har sendt bilder av komdomer og mye dirty til meg. Å han vil få vekk jomfrudommen med meg.. men vi begge er for unge. Kompisene presser meg til å like han. Å jeg vet ikke hva jeg skal gjøre blir bare ukomfortabel og redd for at han kommer til å gjøre noe mot meg en dag. Kan dere hjelpe meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13!

Takk for spørsmål.

Så bra du tar kontakt og ber om hjelp. Det er ikke en god opplevelse når noen gjør det vanskelig for en og prøver å presse en til å være med på noe en ikke vil.

Det å tvinge noen til sex, er ikke lov. Det er heller ikke lov å trakassere noen eller plage noen på en slik måte du forteller om i spørsmålet ditt. 

Det enkleste du kan gjøre, er å snakke med helsesøster på skolen din eller på helsestasjon for ungdom i kommunen din. Der kan du få hjelp til at dette skal slutte og til å lære deg å takle personer som ikke vil noe godt for deg. Du har lov til å si ifra, det er ingen som skal akseptere det du forteller om i spørsmålet ditt. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Føler du deg presset til å debutere seksuelt?

Kommenter gjerne under hva som bidrar til at du føler på dette presset.

Gå til vote


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit