Hopp til hovedinnholdet

Ble holdt fast og kysset i underlivet av gutter i barnehagen. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei.. Jeg er en jenta på 13 år som sliter med en ting... Jeg vet det er teit å liksom bry seg, men jeg får det ikke ut av hodet. I barnehagen var vi 6 på samme alder som meg, altså 5 år. Vi satt inne alene på et lite rom, da de andre ville leke kysseleken. Jeg sa jeg IKKE ville og prøvde å gå ut, da 3 av guttene løp bort og holdt meg fast. Han ene sa at om jeg ikke kysset han, skulle han dra av meg buksen foran alle de 4 andre. Jeg nektet å kysse han, så han gjorde som han sa, og dro av meg buksa imens de andre holt meg fast. Etterpå tok han meg på underlivet og kysset meg hardt flere ganger. Jeg følte meg skamfull og sa det aldri til noen. Og det har jeg heller ikke tenkt til. Disse guttene går på en annen skole en meg, og de «populære» jentene i klassen min er gode venner med de guttene. Guttene har sakt til de jentene at jeg var helt kyssegal, noe som jeg ikke var. Jeg er en stille og sjenert jente og aner ikke hva jeg skal gjøre. De guttene husker det sikkert ikke en gang....

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for din henvendelse til oss.

Vi skjønner godt at opplevelsen din i barnehagen har satt spor i deg. På grunn av at du aldri har fortalt dette til noen, så er det hendelser som kverner rundt i hodet ditt. Du forteller også at disse guttene går på samme skole som deg nå, og at du stadig blir påminnet om det som skjedde og at de også sprer usanne rykter om deg.

Du sier videre at du er en stille og sjenert jente og at du nå ikke vet hvordan du skal takle dette.

Vi syntes du er modig nå som du har åpnet opp og fortalt dette til oss. Det er derfor vi råder deg til å fortelle det du opplevde til en voksen du stoler på. Dette kan være foreldrene dine, helsesøster på skolen eller en lærer du har god kontakt med.

Vi tenker at ved å fortelle det til noen så slipper du å ha det helt alene inni hodet, og at ved å dele det med noen så kan det føles lettere, og du kan gå med hodet hevet på skolen. Du har ingenting å skamme deg over.Det de gjorde var galt.

 

Dersom du ønsker å ringe noen for å prate, så kan du ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge på telefon: 116 111, nettadressen er:www.116111.no og/eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon: 800 57 000, nettadressen er:www.incest80057000.no.

 

Vi ønsker deg lykke til.

 

Legger ved noen linker som kan være fine å lese :

www.ung.no/psykisk/4007_Hvorfor_hjelper_det_å_snakke_med_noen.htmlHilsen Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit