Hopp til hovedinnholdet

Jeg er lei meg og vet ikke hvem jeg er

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg vet ikke hvem jeg er,jeg er så lei meg nesten hele dagen bare sitter på mobilen mens mine venner eller kan ikke kalle dem mine venner pga tror de hater meg eller noe jeg skjønner ikke noe de opplever det ungdommer skal oppleve nuds kjærester ovs mens jeg må bare være hjemme plis kill me

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Hei


Så bra at du tar kontakt når du er så lei deg. Jeg får ikke helt tak i hva det dreier seg om, men forstår at det er vanskelig med venner, sosiale medier, hvordan du tenker om deg selv og hvordan du har det inni deg.

Mange ungdommer opplever at de gjør ting de angrer på og at det oppstår misforståelser som er vanskelig å forklare. Sannsynligvis har vennene dine også hatt noe liknende tanker som du har. Kanskje du trenger å snakke med noen for å sortere litt i tankene og følelsene dine? Prøve å finne ut hva du kan gjøre noe med selv og hva andre må hjelpe deg med. Prøv også å skille mellom tanker og følelser. Sjekk ut om det du tenker stemmer. Noen ganger kan vi tolke feil hvis du stoler på det du tror andre tenker og mener. Kanskje andre har en annen versjon som er lurt å lytte til?

Se vedlagte artikler. Kanskje du finner noen nyttige tips der som passer for deg. Snakk gjerne med helsesøster på skolen. Helsesøster har taushetsplikt. Det kan være nyttig å dele tankene med noen hvis man grubler mye. Grubling er ofte ikke hjelpsomt. Så det kan være lurt å prøve å finne noen måter å avlede seg selv på når man tenker og bekymrer seg mye.

Lykke til videre. Håper noe av det jeg har skrevet er til hjelp.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

- Jeg er så trist, sliter og vet ikke hva jeg skal gjøre

Trist jente (colourbox.com)

Følelsene mine svinger veldig, og jeg sliter, er ofte lei meg. Jeg vil prøve å klare meg selv. Har dere tips?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit