Hopp til hovedinnholdet

Forholdet vårt ødelegger min fremtid... Hva skal jeg gjøre?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Har vært sammen med en 5 år eldre gutt i 6 måneder nå, i oppveksten har han opplevd ekstrem vold, kidnapping, strekt rusbruk av foreldre, neddoping og mye annet forferdelig. Han selv har vært avhengig av rus siden tidlig alder pga miljøet han ble født inn i... Nå siden nyttår har han holdt seg unna amf fordi det er ett av mine kriterier for at vi skal kunne fortsette å være sammen, men rusavvenning er aldri lett og det har gått veldig utover hans temperament. Han har verken inntekt, venner, jobb, førerkort og bil eller ett fint sted å bo. Alt dette har jeg godtatt fordi jeg har vært veldig forelsket... Men nå er alt jeg har av energi, kjærlighet og pågangskraft blitt tomt. Jeg må komme meg ut av dette forholdet. Han har aldri opplevd den type kjærlighet og støtte som jeg har gitt han.. Han sier han ikke vil klare å fortsette livet sitt hvis vi slår opp! Jeg elsker han så høyt, men forholdet vårt ødelegger min fremtid... Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er aldri lett å være i en situasjon hvor du har lyst til å avslutte, men er redd for hvordan det skal gå med den du forlater. Slik du beskriver forholdet til han, er det hans behov som kommer først, så du gir og gir. Så det er ikke rart du mister pågangsmot og blir tom. For alle er det lurt å tenke over hvordan de vil ha det i et forhold. Så tenk godt igjennom hvordan du vil ha det? Hva trenger du for å ha det godt i et forhold. Kan han ikke dekke mange av dine behov så vil forholdet heller ikke bli bra på lang sikt. 

Sliter han med rus og psykisk problemer trenger han kanskje profesjonell hjelp. Det er ikke ditt ansvar som kjæreste og ordne opp i alt som er vanskelig for han. Det beste du kan gjøre er nok å oppfordre ham til å søke den hjelpen han trenger. Synes du det er vanskelig å gå fra han, selv om det er det du har mest lyst til, kan det kanskje hjelpe å snakke med en profesjonell om det. Truer han med at han ikke vil fortsette livet hvis du går blir det kanskje ekstra vanskelig. Du kan kontakte helsestasjon for ungdom for hjelp, eller be legen din om henvisning til DPS eller psykolog. 


Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit