Hopp til hovedinnholdet

Feilsendte bilde av venner med alkohol . Kan jeg forlange det slettes. 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg og seks veninner hadde kvalitetstid og hadde det superkoselig på en fredag, da jeg skulle sende snap til venner av bilde av vennene mine med alkohol i hånden, (noe som var greit for dem) kom jeg borti send til mamma, mamma tok screenshot, og hun har det bilde på kamerarullen, noe jeg synes er unødvendig og litt sånn ubehagelig, vi var i boblebadet i tilleg. Har jeg noen rettigheter som tilsier at hun må slette bilde.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Dessverre har du ingen rettighet i forhold til feilsendte bilder. Du kan snakke med mamma om det hun har mottatt, men vil hun ikke slette det må du akseptere hennes avgjørelse. Er det vanskelig kan du snakke med helsesøster på skolen om det du har gjort. Vil du snakke med noen anonymt kan du ringe til Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom, tlf: 800 33 321 her møter du voksne som har tid og lyst til å lytte og snakke med deg, helt anonymt. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Du kan snakke med hjelpetelefonen om alt, enten du er glad, trist, redd, lurer på noe eller du trenger hjelp. Åpnet hver mandag til fredag kl 14.00-20.00. Du kan også ta kontakt over nett. Nettside: www.korspahalsen.no
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.
  

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

- Drikker alkohol uten å være 18 år

Jente drikker øl

Jeg drikker ofte på fest og sånt, men er jo ikke over 18. Kan jeg få noen straff for det egentlig? Hva skjer hvis politiet ser meg?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit