Hopp til hovedinnholdet

Føler ubehag ved seksuell tilnærming. Er det normalt?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. For 3 år siden ble jeg nær venn med en annen, da vi skulle snakke sammen sa hun at jeg skulle ligge i fanget hennes. Det gjorde jeg, og hun holdt armen rundt meg, og strøk meg i håret med den andre. Da var jeg 15 og hun var 25. Og for ca. 2 år siden, opplevde jeg også noe ubehagelig. Jeg var i et bryllup, og kusina mi ble veldig full. Hun hold rundt meg, var tett oppå meg, hvisket i øret mitt, og prøvde å kysse meg. Hun strøk meg også rundt ansiktet og kalte meg "baby". For noen uker siden satt en jente fra skolen seg oppå "privaten" hvis jeg skal kalle det for det, og da hun merka det så bevegde hun seg i sirkler, og stoppa ikke før etter 5 min. Jeg ble ikke hard ellerno, men syntes det var veldig ubehagelig. Alle disse tingene som jeg har nevnt har gjort at jeg har følt det ubehagelig å komme nær andre. Er det normalt? Og selvom jeg ikke sa nei til noen av dem, var det galt av dem å gjøre det ettersom jeg opplevde det som ubehagelig? Mvh gutt 18 år.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 18 år, 

Takk for din henvendelse til oss.

Du skriver at du har opplevd flere episoder av en form for seksuell tilnærming som du synes har vært ubehagelig, det er helt forståelig. Det er også en helt normal reaksjon det du beskriver med at du nå synes det kan være ubehagelig å komme nær andre.

Selv om du ikke sa nei, kan du ha gitt andre indikasjoner på at du opplevde det som ubehagelig og da er det ikke greit. Man skal ikke komme med seksuelle tilnærmelser til andre som ikke ønsker det og spesielt ikke til noen som fortsatt er under seksuell lavalder.

Du skriver at du nå synes det kan være vanskelig å komme nær andre etter det du har opplevd og vi vil derfor anbefale deg å snakke med noen om dette. Dersom du går på skole kan du snakke med helsesøster eller andre på skolen din eller du kan kontakte fastlegen din. Det viktigste er at du snakker med noen du stoler på om det du synes er vanskelig.

Ønsker du noen å prate med om det du har opplevd kan du ringe Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon 80057000, nettadresse: www.incest80057000.no.  Dette er en døgnåpen telefontjeneste som du kan ringe anonymt til .

Vi ønsker deg lykke til!

Hilsen Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit