Hopp til hovedinnholdet

Guttene i klassen stirrer på puppene mine.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Alle guttene i klassen min går bare etter jenter med pupper. Jeg har pupper og det er ekelt å gå fobi dem! Dem stirrer ret på dem!! Noen prøver og flørte å spørre om å bli sammen med meg. Noen ser meg rett i øynene å hinter til min og ta på kroppen min. De stopper når jeg sier det er ekkelt. Men Det er EXSTREMT slitsomt. Vi er ca20 i klassen og 4/20 har pupper. Noen synes det er digg. Men Kan ikke bare gutter ikke slutte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AAAAAAAAAHHHHHHHHHHH

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er forståelig at du ikke liker at guttene i klassen er opptatt av puppene dine. Guttene synes nok det er spennende med pupper, men det betyr ikke at de skal kommentere de eller ta på de. 

Det er heller ikke sikkert at de er bevisst at de stirrer på de. Kanskje du kan snakke med læreren din eller helesøsterpå skolen? Læreren eller helsesøster kan da snakke med klassen om kropp og pubertet. I den sammenheng kan en også snakke om grenser og hva som er greit og ikke greit i den forbindelsen. 

Det som er vanskelig er at en ikke kan forby gutter å stirre. Jeg er enig med deg i at det er dumt av dem å gjøre det. Det er flott at du sier i fra til dem. Kanksje de da blir mer bevisst at de stirrer?

Heldigvis er dette for en periode. Etterhvert vi alle jentene i klassen få pupper og guttene vil bli mer vant til at jentene i klassen har pupper. Da vil nok mest sannsynlig også interessen forsvinne litt. 

 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit