Hopp til hovedinnholdet

Ønsker å bytte skole. Kommunen sier at kort tid til sommerferie. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente som er 12 og blir 13 og en måned.. (går i 7.) Jeg har det ikke så greit i selve livet nå.., (kaller det A-skole,b-skole og c-skole) Det var slik at jeg gikk på A-skole og bodde hos mamma, men så ville jeg prøve å flytte til pappa og ny skole. Men etter 5 måneder stakk jeg av pga hjemme hos pappa(kommer ikke til å forklare dypere) men jeg trivdes på B-skole. Så jeg tok toget tilbake til mamma, men da jeg var på tur hjem til mamma, så sa jeg at jeg ikke ville tilbake på a-skola ferdig jeg ble mobba (utestengt) siden starten av 5.kl. Så mamma søkte skoleplass på c-skole, men hun i kommunen sier det ikke er verdt det for det er bare 3-4 måneder igjen til sommerferie! Og hver kveld og tidlig gråter jeg da jeg ligger i senga på kvelden/morgenen. Og a-skole sier de skal fikse det men de gjør ikke en dritt! Men jeg tenker jo at det er bedre med 3-4 månder med noe nytt og morsomt istedefor tortur og bli oversett. (Ps; bff´n min flytta til c-skole i 5.klasse)-Takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år

Takk for at du skriver til oss! 

Når jeg leser det du skriver, så får jeg inntrykk av at du har svaret selv. Du ønsker å bytte til den nye skolen C-skole. 

Jeg tenker at du har funnet en god løsning. Det kan ofte hjelpe å bytte skole, selv om det er kort til sommerferien. Du skal jo fortsette på skolen etter sommerferien også. 

Det er leit at du har blitt mobbet, og det er veldig fint at du selv ønsker å gjøre noe med det. Du har nå snakket med A-skole. Selv om du opplever at de ikke hører på deg, så har du fortalt dem om situasjonen din. Og det er modig gjort. Du har trivdes på B-skole, jeg håper du tar med deg det som en god erfaring. Og jeg forstår at du er klar for C-skole og BFF. 

Jeg håper det ordner seg!

Lykke til

Vennlig hilsen familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Jente og skole

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Si din mening om mobbing!

Gutt ypper seg

Selv om politikerne har et mål om å få slutt på mobbingen, foregår det mobbing overalt. Kjenner du noen som har blitt mobbet? Har du blitt mobbet selv? Har du andre saker du vil ta opp?

SI DIN MENING HER

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit