Hopp til hovedinnholdet

Ble presset fra en i klassen til å sende nudes, han skal vise de til noen.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg ble presset fra en i klassen til å sende nudes og han tok bilde av det bilde jeg sendte... han sa han ikke skulle ta bilde, men gjorde det likevel. Jeg er ganske stresset for at han skal vise det til noen eller noe sånt..jeg ville virkelig ikke sende, og jeg vil ikke føle meg sånn her, hva skal jeg gjøre med hele situasjonen? Han spurte om han kunne knulle meg, men jeg sa tydelig nei. Men han presser seg på meg hele tiden på skolen... hvis jeg står og lener meg på en stol eller en pult kommer han og tar rundt livet mitt,og det er ofte han nesten tar ned i buksa mi.Og han dytter tissen(med buksa på da, det her er jo på skolen foran mange) sin mot rompa mi hardt fram og tilbake. Som om vi hadde sex..han kommer og tar på puppene mine og holder og klyper meg på hardt rompa... har sagt i fra til han men forrige gang jeg sa i fra tydelig, slo han meg i fjeset. Hardt. Hvordan skal jeg takle dette?Jeg klarer ikke snakke med voksne om det,de forstår ikke når jeg sier det.Ikke helse-S heller

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.
Takk for at du skrev til ung,no
Det er så trist å lese at denne gutten plager deg sånn. Det han gjør er å seksuelt trakassere deg, er voldelig og mobber deg. Det er ikke lov! Dette kan ikke fortsette!
Seksuell trakassering er en samlebetegnelse på oppførsel som kan gjenkjennes på to trekk: Den spiller på kjønn, kropp og seksualitet. Dette trekket er det som skiller seksuell trakassering fra annen type "mobbing". Den føles ubehagelig, nedverdigende eller truende. Det er dette som skiller seksuell trakassering fra f. eks flørting, som jo også spiller på kjønn, kropp og seksualitet. Flørting er gøy og hyggelig for begge parter. Seksuell trakassering er ubehagelig for minst en av partene.
Ingen har lov til å slå og ingen har heller lov til på mobbe! Det er rektor som har ansvaret for at alle har det bra på skolen, Hvis skolen ikke gjør noe med dette, kan Fylkesmannen få melding om situasjonen, og da må skolen gjøre noe, ellers får skolen mulkt. 
Selv om det føles vanskelig, du ta mot til deg å snakke med en voksen! Det er veldig viktig at du gjør det så snart som mulig! Du kan snakke med foreldrene/de foresatte. Det kan være at de blir sinte eller lei seg for at du sendte nudes, men du må forklare at du ble presset.
Hvis det er vanskelig å snakke med de, kan du snakke med helsesøster, kontaktlæreren din eller en annen voksen du stoler på. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du vise utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og svaret her. Da slipper du å si så mye. Du kan bare vise det. 
Hvis du ikke klarer å snakke med noen om dette, kan du ringe Alarmtelefonen på nummer 116 111. Du kan også ringe politiet på nummer 02800. Du kan bare lese opp det du har skrevet og svaret her. 
Snakk med en voksen så snart du kan!


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster/sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Å dele andres nudes er #ikkegreit

Å dele andres nudes er ulovlig

#ikkegreit er en kampanje som retter fokus mot overgrep og krenkelser blant unge. Årets tema er deling av nakenbilder, og på ung.no/ikkegreit finner du info om GIFs, artikler og filmer om temaet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit