Hopp til hovedinnholdet

Er det vanlig at læreren holder rundt elevene sine når de ber om hjelp?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei ung.no. Jeg vet ikke om det bare er meg som overreagerer eller noe, men norsk læreren min holder alltid rundt oss når vi spør om hjelp, og tar alltid på oss når han går forbi mens vi jobber. Han holder alltid rundt en annen lærer på trinnet og mannen hennes jobber også som lærer på det samme trinnet. Er dette normalt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

De færreste lærere holder rundt elevene når de ber om hjelp. Noen er mer fysisk enn andre. Det vil si at de foreksempel kan gi en klapp på skulderen uten at de gjør noe galt. Andre igjen liker å holde avstand.

Hvis du synes det er ubehagelig bør du snakke med din kontaktlærer. Det er ikke sikkert læreren tenker at han går over grensen. Det er derfor fint om du sier i fra slik at læreren får vite at ikke alle elever liker å bli tatt på. Man skal respektere hverandres grenser, og det er viktig at læreren ikke tar på elevene hvis de ikke ønsker det. 

De fleste lærere bruker som sagt å holde rundt elevene sine, men det er noen som kan gi et vennskapelig klapp på foreksempel skulderen til elevene sine. 

Snakk med din kontaktlærer, sosiallærer, rektor eller helsesøster på skolen, så kan de snakke med læreren det gjelder. Han bør få beskjed om at han ikke bør holde rundt elevene når de ber om hjelp. 

 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

- Jeg blir urettferdig behandlet av læreren min

Frustrert jente foran PCen (colourbox.com)

Læreren min blir alltid sint på meg og gir meg dårligere karakterer enn jeg fortjener. Hva kan jeg gjøre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit