Hopp til hovedinnholdet

Naboen står ofte utenfor huset sitt når jeg og søsteren min går til og fra trening...

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei, jeg har tidligere sendt inn et spørsmål til dere der jeg fortalte at jeg er redd for naboen og trodde jeg overreagerte. Dette med naboen har bare fortsatt, han står ofte utenfor huset sitt akkurat når jeg og søsteren min går til trening og når vi går hjem fra trening, dette synes vi er skremmende og ubehagelgi. Storesøsteren min fikk nylig et brev uten avsender der det sto navnet hennes utpå og inni var det et rosa hjerte, jeg og foreldrene våre tror det er naboen som har sendt det, for han har plutselig hengt opp hjerter rundt huset sitt med akkurat den samme fargen som det var på det i brevet. Og han har tidligere invitert oss med på tur alene sent på kvelden. Jeg og søsteren min tør ikke lenger å gå ut av huset fordi han er så interessert i oss. Dette plager eg veldig og jeg har lyst til å si ifra til politiet jeg vet ikke om det er lov å gi beskjed til politiet viss vi synes naboen oppfører seg pedofilt og merkelig. Og kan jeg bare gå til politistasjonen der jeg bor å si ifra?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Du skriver er at naboen deres ofte står utenfor huset sitt akkurat når du og søsteren din går til og fra trening, og har invitert dere til å gå tur med han om kvelden. I tillegg har han pyntet huset sitt med hjerter og dere har mistanke om at han har sendt et brev med samme hjerte til søsteren din. 

Dere er nå så redde at dere ikke tør å gå ut, og lurer på om du kan kontakte politiet.

Det første jeg synes dere skal gjøre er å få foreldrene deres til å snakke med han. Ut fra den samtalen kan dere vurdere om det er behov for å kontakte politiet eller ikke. 

Dere har absolutt lov til å snakke med politiet om dette, men det beste er å gjøre det enklest mulig, altså at foreldrene deres snakker med han først. Fører det ikke frem, kan du eller foreldrene dine kontakte politiet, slik at de kan ta en prat med han. 

Etter straffeloven § 390a er det straffbart å krenke en annens fred ved skremmende eller plagsom atferd. Dersom dere velger å politianmelde han bør dere spare på brevet søsteren din har fått fra han og andre ting som kan brukes som bevismateriale.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit