Hopp til hovedinnholdet

Bror som tyster 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har en bror på 15 år som tyster på alt jeg gjør til mine foreldre og finner på ting som ikke er sant. Jeg vil ikke sladre på han. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke noe uvanlig problem dette. Søsken kan ofte oppføre seg slik og det er vanskelig å gjøre noe med det, spesielt hvis du vil være det bedre mennesket å ikke gjøre som han. Sannsynligvis er dette en midlertidlig greie og jeg kan nesten si med sikkerhet at dette er noe han vil vokse fra seg. Likevel kan du gjøre noe. 

Du sier at du ikke vil snakke med foreldrene dine, det er ikke sikkert det heller vil hjelpe så mye å gjøre dette. Tenker det beste du kan gjøre er å snakke med han. Dere er søsken og burde si ifra til hverandre når det er ting dere ikke liker. Ofte forstår man ikke selv konsekvensene av handlingene sine, eller at man kan oppføre seg sikkelig dårlig. Få han til å forstå at dette og at du hadde ønsket dere kunne behandle hverandre bedre. Overbevist om at det vil hjelpe.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søskenkrangel

Krangler (colourbox.com)

Har du opplevd å krangle med søster eller bror? Får du kjeft fordi du "alltid" starter en krangel med søsken? Eller er det kanskje du som er den irriterende lillesøsteren eller lillebroren?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit