Hopp til hovedinnholdet

Hvordan lage en ny e-postkonto?

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei det jeg ønsker å spørre om hører ikke til denne kategorien men jeg fant ikke noe der som passet. Jeg er en jente som har problemer med e post. jeg prøvde å lage en ny e post konto.men jeg vet ikke hvordan man går fram fo å få det til.Fram til nå har jeg brukt min kusines e post der det har vært nødvendig.men nå vil jeg ha et privatliv og vil derfor lage en selv.men jeg har ingen anelse om hvordan man går fram. Det hadde vært fint med en bruksanvisning. P.S:jeg har prøvd å sjekke det via google men jeg fant ikke noe om å lage en ny e post. Setter pris på en grundig og nøyaktig forklaring.(er ganske elendig i bruk av data ellers også.Satte pris på papirarbeid)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei,

Hvis du ønsker å opprette en privat E-post adresse så finnes det mange aktører du kan benytte deg av. De aller største idag er Gmail, Hotmail/live.no/Outlook.
Når du oppretter en konto med innboks så må du oppgi noen informasjon om deg, velge E-post adresse og sette et brukernavn. Det kan være greit å lage en adresse som er litt seriøs, altså ikke noe som “hestejenta@” f.eks. Men heller bruke ditt fulle navn.
Når du skal lage deg et passord så er det viktig at du laget et som er trygt og enkelt å huske. Tips om dette finner du her: nettvett.no/passord/

En link til de to største E-post aktørene idag:
Google/Gmail

Hotmail/live.no/Outlook.

Vennlig hilsen slettmeg.no, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bytt passord!

Husk å bytte passord

Å bytte passord kan virke masete, men det er gode grunner for å gjøre det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit