Hopp til hovedinnholdet

Har hatt støttekontakt lenge nå. Og nå er jeg 19 år og vil ikke ha det mer.

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei gutt 19 år jeg har hatt en støttekontakt lenge nå. Og nå er jeg 19 år og vil ikke ha det mer. Men ville slutte å ha det for lenge siden. egentlig. Vet ikke hva jeg skal si til han. Han kommer nok til å få sjokk vist jeg sier vil ikke ha støttekontakt mer så sier han. Hva nei hvorfor osv så vil heller si at jeg bare flytter et sted. så han kjenner jo venner jeg har pgr han har jobbet på barneskolen jeg gikk på. Blir jo flaut å gå i byen med han så ser noen av de oss. så går det rykter 19 år og har det anda. handikap............ han vil jo forsette men jeg vil jo ikke. synes det ikke er så gøy. å ha det vil jo bestemme selv en å være med han i en helg. vil jo være med venner eller spille osv. i sted for å sitter der oss han.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 19 år.
Takk for at du skrev til ung.no 
Du skriver at det er flaut å ha støttekontakt. Men det er mange som har støttekontakt gjennom hele livet. Alle rundt blir vant til det, de er vant å se den eller den personen sammen med en de vet er støttekontakt, og ingen reagerer på det. Kanskje er det bare du som tenker på at det er flaut og ingen andre? 
Du kan snakke med foreldrene/de foresatte om dette. Hvis du bor på institusjon, kan du snakke med avdelingslederen. 
Du kan også snakke med helsesøster på helsestasjon for ungdom om dette, hvis du vil. Dere kan sammen se på fordeler og ulemper ved det å ha støttekontakt. Da får du en fagperson som kan hjelpe deg å vurdere hva som er best for deg. 
Du kan også snakke med støttekontakten og spørre om det er greit at dere sees sjeldnere en periode, fordi du vil prøve å klare deg selv mer. En annen mulighet er at dere tar en pause en måned eller to. Denne tiden kan du benytte til å vurdere hvordan du synes det er uten støttekontakt. Kanskje vil det være greit å av og til være sammen med støttekontakten?

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!


Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan du bestemme selv?

Jente som lurer på noe (colourbox.dk)

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit