Hopp til hovedinnholdet

jeg overtenker ting veldig mye og ofte begynner jeg å grine

Jente 14 år
 

Spørsmål

jeg overtenker ting veldig mye og ofte begynner jeg å grine... jeg klarer ikke beskrive hvordan jeg har det så jeg sier bare alt er greit... når noen spør om noe er galt og jeg prøver og svare ærlig kommer det liksom ikke ord, jeg begynner bare å grine. jeg har prøvd å snakke med venner og mamma om det men ingen forstår meg liksom. Hva burde jeg gjøre når ikke klarer å sette ord på hvordan jeg har det? dette hindrer meg med å gå på skolen å slikt for det er lettere å bare være hjemme.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Takk for at du skriver til oss!

Jeg skjønner det er slitsomt å være deg siden du har så lett for å gråte. Og siden du ikke klarer å forklare hvordan du har det, er det heller ikke lett for andre å vite hvordan de kan hjelpe deg.

Kanskje kan det være lettere for deg å skrive ned hvordan du har det? Det er ofte det er lettere å skrive framfor å skulle si hvordan du har det. Da blir lett følelsene med og du kan lett begynne å gråte.
Du kan også kontakte helsesøster på skolen din. Helsesøster er vant med å snakke med ungdommer som har det vanskelig og hun har også egne metoder å kunne snakke med deg på som kan gjøre at du lettere kan klare å sette ord på hvordan du har det. Det er ikke sikkert det går helt lett første gangen, men etter hvert kan det bli lettere for deg åpne deg og klare å sette ord på hvordan du har det. Kan dette være noe du kan tenke deg å prøve noe av?

Det er jo viktig at du kommer deg på skolen slik at du ikke blir hengende etter i fag og at du får for mye fravær.

jeg legger også ved et par artikler til deg det kan være av nytte å lese.

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit