Hopp til hovedinnholdet

Tatt på av en gutt på skolen, ville slå men var venner. Skadet i aking, HA 

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Da jeg gikk i 10.klasse så var det en gutt jeg kjente som gikk i 8.klasse. Han drev og tok meg på kinnet( enkelte har sett han gjøre det). Han sagt at han ville banke meg som en potet. Jeg var uansett venn med han. Jeg ønsker egentlig at jeg banket dritten ut av han. Men han fikk smak av sin medisin da han dreit seg ut på skisenter da han skulle ake. Han akte over en skihoppbakke på ryggen og landet på hånda si. Jeg var tilstede og spurte om det gikk bra med ham og han sa at han tror at han landet feil. To jenter fikk da latterkrampe av ham og han kjente etterpå smerten han fikk. Jeg angrer på at jeg hjalp ham. Jeg skulle ha latt ham ligge der og grine. Jeg er ikke preget av det men det er så komisk at han dreit seg ut med det her. HAHAHA

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Jeg er noe usikker på hva du ønsker svar på. Tolker at du egentlig ikke ville hjelpe han etter skaden han pådro seg i akebakken. Du hjalp til slik at han fikk den hjelpen har hadde behov for.  Det tolker jeg slik at du har en samvittighet som gjør at du ikke vil at mennesker skal lide  uavhengig om de er venn eller fiende. 
Å angre på enkelte ting en har gjort er normalt. Det som derimot kan by på problemer er når man ikke slutter å angre på hendelser fra flere år tilbake. Det en har gjort får en ikke gjort på nytt. Bruker en mye tid på å tenke på ting en  angre på kan det være greit å ha noen å diskutere med. 
Vil du diskutere anonymt kan du ringe til
 Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom, tlf: 800 33 321 her møter du voksne som har tid og lyst til å lytte og snakke med deg, helt anonymt. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Du kan snakke med hjelpetelefonen om alt, enten du er glad, trist, redd, lurer på noe eller du trenger hjelp. Åpnet hver mandag til fredag kl 14.00-20.00. Du kan også ta kontakt over nett. Nettside: www.korspahalsen.no 
Du kan og kontakte helsestasjon for ungdom der du bor. Der kan du snakke om det som opptar deg. Tilbudet er gratis og alle som jobber der har taushetsplikt. 
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Samvittighet, en fin ting?

Samvittightet (colourbox.com)

Samvittighet er noe vi kjenner inni oss, en følelse eller tanke om hva som hjelper oss med å skille på hva som er rett og galt.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit