Hopp til hovedinnholdet

Sendte puppebilde, er redd det skal spres. Hva kan jeg gjøre?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! For litt siden så sendte jeg bilder av puppene mine til en fyr som tok screenshot av det. Jeg ba han slette dem og han sa han skulle gjøre det. Har og spurt han flere ganger om han faktisk har slettet dem, og han sier bildene er slettet, men jeg vet ikke om jeg troe han for man leser jo alt mulige skrekk historier på nett... Så det jeg lurer på er hva jeg kan gjøre? Jeg er redd for å spørre og mase på han i frykt om at han skal fortelle typen min om det.. Orker ikke å leve med å ha den frykten hver dag så værsåsnill, hjelp..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Fint du kontakter oss på ung.no

Du skriver at du sendte et puppebilde, og er redd det skal spres. Du har bedt mottaker slette det, og han sier han har gjort det.

Du må stole på at han har slettet det. Så lenge han ikke sprer det videre, så har han ikke gjort noe ulovlig. Da er det bare en personlig "greie" mellom dere to.

Du kan si til gutten at dersom det ikke er slettet, og han videresender det til noen, vil du politianmelde det.

Det vil nok gjøre at han tenker seg om to ganger før han sprer bildet av deg. Han vil få det på rullebladet, og det vil føre til begrensninger videre i livet hans.

I serien "Skam" tar Noora et oppgjør med Nikolai. Den kan du se på. Henvisningene hun bruker til paragrafer er visstnok ikke helt riktig, men lovverket er det samme.

Lykke til

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Legger ut bilder av andre uten lov

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit