Hopp til hovedinnholdet

Jeg bli stalket av fetteren min - er det mulig med kontaktforbud?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, for omtrent 2 måneder siden sluttet jeg å snakke med min fetter, fordi han ønsket å ektes med meg. Grunnen til at jeg i det hele tatt snakket med han, var fordi han hjalp meg med familieproblemene mine. Jeg pleier egentlig å holde meg unna mine fettere, fordi jeg vet at det er normalt å gifte seg med sine fettere/kusiner i kulturen min. Og jeg ønsker ikke å gifte meg med en slektning. Jeg valgte å blokkere han "overalt", men han gir seg ikke. Han lager stadig nye kontoer på sosiale medier, kontakter meg/spør om å følge meg og sender meg melding fra mobilnumrene til sine søsken. Dette belaster meg veldig, psykisk sett. I tillegg har han tidligere truet meg med å fortelle mine hemmeligheter til mine foreldre om jeg ikke holder kjeft om det han har sagt til meg for å manipulere meg. Poenget med dette spørsmålet er om det er mulig å forhindre at han kontakter meg..?? Han bor i Italia, så er det mulig med kontaktforbud? Fordi jeg føler meg stalket og får ikke noe fred.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at dette er en vanskelig situasjon for deg.

Bestemmelsen om besøksforbud står i straffeprosessloven § 222a. Ifølge denne bestemmelsen kan påtalemyndigheten (politiet) nedlegge besøksforbud hvis det er grunn til å tro at en person ellers vil (...) krenke en annens fred. Besøksforbudet kan bl.a. gå ut på at den forbudet retter seg mot forbys å kontakte en annen person via mobil, sosiale medier, etc. Ut fra det du skriver, høres det i utgangspunktet ut som om vilkårene for besøksforbud er tilstede. 

Når det gjelder hvilken betydning det har for et evt. besøksforbud at fetteren din bor i Italia, anbefaler jeg at du kontakter politiet for å få et sikkert svar. Du kan ringe politiet på telefon 02800, så kommer du til nærmeste politidistrikt. 

Lykke til!

Hilsen juristen, Ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer

Lover og regler - Tvangsekteskap

paragrafer (colourbox.com)

Å tvinge noen til å inngå ekteskap er forbudt ved norsk lov og krenker grunnleggende menneskerettigheter.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit