Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg utenfor. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg føler jeg blir utestengt av alle på trinnet å ingen prater til meg eller bryr seg om at jeg går alene de bare snur seg å ser jeg er alene å ikke bryr seg å jeg har pratet med lærer men vanskelig å prøve å bli med dem å prøve å bli med dem på ting når de ikke ser på meg ikke snakker til meg å bare går

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Å føle seg utenfor er ingen god følelse, og jeg skjønner at dette er vanskelig. Selv om det virker krevende nå tror jeg absolutt at det vil bli bedre med tiden. Jeg skal gi deg noen gode tips. Det virker som om læreren din anbefalte deg å bli med de andre på ting de gjør. Det er en god idé, men jeg forstår om det er et stort steg. Kanskje skal du peke deg ut noen få du vil bli bedre kjent med, og ta kontakt med de først. Det er ikke like skummelt hvis du har litt færre å forholde deg til. Jeg legger ved flere nyttige artikler du kan ta en titt på, med gode tips til hvordan du kan få nye venner. By på deg selv, og vis at du vil bli bedre kjent med de andre på trinnet. Det vil kanskje ta litt tid, men etterhvert vil du nok føle deg bedre.

Lykke til! 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 tips til å få nye venar

Jenter som prater (www.colourbox.com)

Dei fleste synes det er kjekt å få nye vener, men det er ikkje alltid like lett. Både på skulen og på fritida møter vi mange folk vi har lyst til å bli kjende med, utan at vi veit heilt korleis vi skal få det til.

Skrive av ungdomsjournalist Rakel.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Ekte vs falske venner

Guttegjeng (colourbox.com)

Har du opplevd å bli sviktet av en venn? Eller har du opplevd å bli kjent med en person du følte du hadde god kontakt med, men som viste seg egentlig å være en falsk venn? Kjenner du en person du oppriktig kan kalle en ekte venn?

av Skage, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit