Hopp til hovedinnholdet

Pappa roper til meg og familien min når han blir stressa eller bekymret.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg ville si at pappa er liksom en sånn tøff kar han roper litt mye når han blir stressa eller bekymret men..... Han sier alltid at vi ødela ALT for han da vi var små og det er litt irriterende fordi SMÅBARN GJØR SÅNT! Så bruker det å være sånn at han sier at mamma ikke tenker over noe og er lat kab gjøre dumme ting når hun gjør sitt beste. Og han har flere ganger sakt familien min er håpløse og jeg har lyst til å si til han SLUTT Å SI SÅNT JEG OG MAMMA BROR OG SØSTER KAN FÅ DÅRLIG SELVTILLIT AV DEG SÅ SLUTT men hadde jeg sagt det haddd han sikkert ropt på meg hjelp meg!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du skriver til oss!

Dette høres ikke greit ut og du er utrolig modig som ønsker å si ifra <3

Uansett hvor stresset eller bekymret faren din er så kan han ikke rope til dere!

Jeg forstår godt at du har lyst til å si ifra. Og dersom du har mot nok synes jeg st du skal gjøre det. Fortell han hva det gjør med deg og hvordan du føler det når han roper til deg, og ikke minst når han roper til moren din og søsknene dine.

Du har også helt rett i at dette kan føre til at dere får dårlig selvtilitt. I tillegg så kan det gjøre at det føles utrygt å være sammen med han, dersom man aldri vet når han kommer til å rope til dere.

Noen voksne forstår ikke at det å rope til andre kan skade dem. Det finnes heldigvis hjelp for voksne som har problemer med å kontrollere sinnet. Det finnes noe som heter familievernkontor i nærheten, de er der for å hjelpe familier også foreldre som har sinneproblemer.

Snakk med moren din om dette, slik at også hun forstår hvordan du har det og ikke minst at du ønsker HJELP for å få det til å stoppe.

Dersom situasjonen er sånn at det ikke går an å snakke med pappa, eller mamma må du fortelle dette til en annen voksnen du stoler på.

Helsesøster på din skole eller på helsestasjon for ungdom de kan hjelpe deg. Du kan også snakke med barnevernet der du bor eller ringe alarmtelefonen for barn og unge 116111 for å få hjelp.

Jeg heier på deg!

 

 

 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få det bedre hjemme med familieråd

Film om familieråd (bufdir.no)

Har noen foreslått familieråd for at du skal få det bedre hjemme, eller er du bare nysgjerrig på hva det er? I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for barn og ungdom.

Les mer og se en film om hva som skjer i et familieråd.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit