Hopp til hovedinnholdet

En jente jeg chatter med er forelsket i meg, hun er en evig plage.

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg var ikke helt sikker på hvor jeg skulle skrive dette så håper det går greit at jeg skrivet det her. Det er ei jente som stadig sier hun er forelsket i meg på chatten, og svarer jeg henne ikke fort nok, blir hun sur og skriver noe som "du er ikke glad i meg" eller noe tilsvarende. Jeg har sagt til henne at jeg er smigret for at hun liker en som meg, men at jeg kun ser på henne som en venn. For å være helt ærlig ser jeg mer på henne som en evig plage og ønsker hun kunne slutte å ta kontakt med meg, men jeg vil ikke si noe som sårer... nå har det gått så langt at hun har skrevet til alle mine nett-venninne at vi har datet og vært sammen i hele 8 måneder og planlegger en fremtid sammen. Jeg har mistet mange gode venner og hun jeg var interessert i skriver heller ikke til meg slik som vi pleide. Nå har hun som sier hun elsker meg begynt med å si ting som "jeg kan likegodt bare dø, for ingen elsker meg" All gleden jeg hadde med å være online er borte. Hva skal jeg gjøre? :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 19 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg forstår at du synes det er vanskelig om du opplever kontakten med denne jenta som så vanskelig og plagsom som du beskriver. Og jeg forstår at du tenker at du kommer til å såre henne om du ber henne slutte å kontakte deg.

Men det er ikke greit at hun presser deg på den måten du forteller og det er bra at du har forsøkt å fortelle henne at du kun ser på henne som en venn. Men det kan virke som hun ikke helt forstår at hun går over noen grenser når hun ødelegger for deg og ditt forhold til andre venner. Det er også veldig feil av henne å presse deg til å holde kontakt ved å true med å ta sitt eget liv. Slik skal og bør du ikke akseptere. 

Hun har ansvar for egne handlinger og må ta konsekvensene, dette er slett ikke ditt ansvar. Det kan høres ut som dette er en jente som har det vanskelig og trenger hjelp. Om det føles naturlig, kan du kanskje anbefale henne å oppsøke hjelp for sine vansker. Du skal uansett ikke være den som sørger for at hun har det bra. 

Jeg vil også anbefale deg å snakke med noen voksne som du stoler på. Her kan du få støtte å hjelp når du nå må sette grenser og ta det ansvaret du har, nemlig overfor deg selv, ditt liv og ditt positive sosiale nettverk. 

Min anbefaling er derfor at du helt tydelig sier i fra at det ikke er greit at hun kontakter dine venner og at du på grunn av hennes oppførsel er nødt til å bryte kontakten med henne og blokkere henne. Hun vil nok reagere kraftig, men det er noe du bare må tåle. Hold ut og ikke gi etter for press og skulle det bli for vanskelig, kan du kontakte politiet som kan hjelpe deg til å få henne til å forstå at hun ikke kan fortsette slik hun gjør.

Jeg legger også ved noen artikler som kanskje kan være til hjelp for deg. Og håper du klarer å komme deg ut av denne relasjonen, som slett ikke er bra for deg.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer

Straffet for hetsing på nett?

Du bestemmer!

Visste du at nettmobbing kan være straffbart? På Dubestemmer.no kan du lære mer om personvern og dine rettigheter på nett.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit