Hopp til hovedinnholdet

En gutt er forelsket i meg, men jeg liker ikke ham. 

Jente 16 år
 

Spørsmål

En gutt på trinnet mitt har hatt crush på meg siden 8 klasse, vi er nå i 10 klasse. En gang syklet han uanmeldt hjem til meg, i 9 byttet han skap for å ha skap på siden av meg, han lagg ut noe på ms (snap) om at han ville bli sammen med meg, og han stirrer 24/7. Alt dette gjør meg veldig ukomfortabel. Han vet at jeg ikke liket han, men han stopper ikke fordet om. Jeg vil ha en slutt på dette, men vet ikke hvordan. Vil ikke snakke med han face to face, for det tør jeg ikke. Hva kan jeg gjøre? Både jeg og venninnene mine syns det har gått for langt, og jeg føler at de ikke respektere meg sånb som de holder på. Hva skal jeg gjøre???

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål og at du henviser deg til ung.no!

Ut ifra hva du skriver virker det som om du befinner deg i en veldig kjip situasjon, og det er forståelig at du ikke vet hva du bør gjøre videre. 

Siden du ikke vil snakke med han direkte, anbefaler jeg deg å ta det opp med en lærer. De kan hjelpe deg med problemet, og evt. passe litt på i fremtiden. Det kan også være en ide å snakke med ei venninne, og få hun til å snakke med den gjeldene gutten. Da blir han klar over at du synes det er ubehagelig, og vil forhåpentligvis ta dette i betraktning. 

Om det ikke blir bedre, bør du nok ta det opp med han...til tross for at du ikke vil. Det kan gjerne føles litt ubehagelig, men det er mest sannsynlig den mest effektive måten å få ham til å slutte. Husk også på at siden du går i 10.klasse, er det ikke lenge igjen til du begynner på videregående. Da er sannsynligheten liten for at dere kommer i samme klasse. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Hvordan takle en ubehagelig opplevelse

Jente med lukkede øyne (colourbox.com)

Mange som har opplevd noe vondt får en uro i kroppen i ettertid. Kroppens alarmberedskap fortsetter utover den kritiske situasjonen, og det er vanskelig å roe seg ned igjen. Det er heller ikke uvanlig å kjenne på uro og stress i kroppen uten å ha opplevd noe traumatisk. Her er gode råd.

Av psykolog, dr. philos Atle Dyregrov, Senter for Krisepsykologi

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit