Hopp til hovedinnholdet

En lærer strøk meg på ryggen og masserte meg da jeg gikk i 6 klasse. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har begynt å tenke på noe. Dette skjedde i 6.klasse vil jeg tro. Det var en periode som varte i noen dager, jeg var skikkelig lei meg og sur. Men det har ikke noe og si. Vi spilte fotball i gymmen. Så begynte jeg å gråte og alle visste hvorfor. Alle kom og trøstet meg og klemte meg. Så sa læreren at alle skulle fortsette og spille. Så kom han bort til meg og trøstet meg og strøk meg på ryggen (jeg brukte sports-bh) det var en ekkel følelse og jeg lurte på om det er greit og gjøre sånn? Det var også en gang da han begynte og massere meg uten om at jeg hadde spurt i det hele tatt (det var på en prøve, jeg satt alene pga jeg var treig) trenger bare og vite om det er greit og gjøre sånn Takk på forhånd❤️

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Det du forteller om tenker jeg er helt greit. Du var lei deg i gymmen, og læreren trøstet deg ved å stryke deg på ryggen. Selv om du opplevde det som ekkelt, var nok dette kun ment som omsorg. Når han ved en senere anledning masserte deg var nok det også for å være grei. Kanskje han følte du trengte trøst siden du var treg som du forteller, og at han følte han kunne gjøre det siden han hadde trøstet deg før. Likevel tenker jeg at dette var på kanten.

Jeg forstår at du syntes det var ubehagelig og grenseorverskridende. Når man opplever at noen tråkker over grensene sine, er det viktig å si fra. Man kan vri kroppen unna slik at den andre personen merker at du ikke liker det, eller du kan si med ord at du ikke liker det. Alle har forskjellige grenser for hvor nære andre kan komme, og det er kjempeviktig å øve seg på å si fra om noen kommer for nære!

Om du fremdeles er usikker på om dette var greit av læreren eller ikke, kan du snakke med helsesøster på skolen din om det som skjedde. Ved å snakke med deg, vil hun kunne få bedre frem hva som skjedde og hvordan du opplevde det, og hun vil dermed kunne gi deg bedre svar :-) Helsesøster har taushetsplikt.

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit