Hopp til hovedinnholdet

Ingen tar meg seriøst. 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg føler at alle behandler meg som et barn! Det er ikke bare foreldrene mine, men vennene mine også. Jeg føler at alle synes jeg er så dum og rar, og at jeg ikke forstår ingenting. Jeg er så drit lei av å være den lille søte jenta. Ingen forstår hvor voksen jeg egt er, og hvilken erfaringer jeg har. Jeg er med i mange organisasjoner, og har derfor masse kunnskap om ulike ting. Men ingen tar på alvor det jeg sier. Jeg føler at selv om jeg jobber i organisasjoner, og gjør mye arbeid. Så tar fortsatt ikke folk meg seriøst. Er det noe jeg gjør feil?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål og at du henviser deg til ung.no!

Det er mange unge som opplever at andre personer ikke tar dem seriøst, og at de blir behandlet som et barn. Mye av grunnen til dette kan være fordi man er i en "mellom-alder", hvor man bikker mellom å være et barn og en ung voksen. Dette kan være vanskelig å forholde seg til.

Jeg anbefaler deg å ikke tenke for mye over problemet, for dette er noe som kommer til å forsvinne over tid. Etter hvert som man vokser utvikler personligheten seg, og folk kommer til å behandle seg deretter. Om du for eksempel gjør det bra på skolen, jobber mye innenfor de ulike organisasjonene du er med i og kan holde seriøse samtaler, kommer de rundt deg sakte men sikkert til å endre sitt syn på deg. Vær derfor tålmodig, det er mange som går gjennom det samme som deg. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å bli voksen

Gutt og jente (colourbox.com)

Er du voksen? Noen ganger er det bussjåføren som spør, andre ganger er det din mor. Og et positivt svar kan få store konsekvenser. Dobbelt så dyr bussbillett. Fire ganger så mye husarbeid? Likevel gleder de fleste ungdommer seg til å bli atten.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit