Hopp til hovedinnholdet

For over et år siden var jeg i et usunt forhold.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, For over et år siden var jeg i et usunt forhold. Jeg hadde aldri onanert, og sex skulle jeg vente med til jeg ble gift. Men så ble jeg sammen med ex-en min. Han presset veldig på at han ville ha sex, men jeg ville vente. En gang vi klinte så fingret han meg. Han hadde tatt hånden ned i buksen min, og selv om jeg hadde sagt at jeg ikke ville han skulle gjøre det, så stolte jeg på han. Jeg ga etter for nytelsen, og tenkte ikke så mye over hendelsen før #metoo. Nå vet jeg at det var et seksuelt overgrep. Det var et sjokk i seg selv, og som sagt så var ikke forholdet sunt for meg. Jeg har kommet meg for det meste over hendelsen, og er på vei inn i nytt forhold (et som går veldig sakte frem). Det jeg lurer på er HVA BØR JEG EGENTLIG GJØR? Jeg er obviously ikke helt over d, jeg skriver tross alt denne meldingen, men jeg er ikke i sjokk-fasen liksom.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for din henvendelse til oss. Du skriver og forteller om en episode med din ex-kjæreste. Du beskriver en episode med din kjæreste som du føler var ubehagelig,  da han ikke tok hensyn til dine grenser. Vi skjønner at det kan være vanskelig å vite hvor sine egne grenser går innimellom, og at det da kan oppstå situasjoner man egentlig ikke har lyst til. Men det var ikke greit av han å utnytte deg når han burde ha forstått at dette var noe du ikke ville.  Vi forstår at du har masse tanker rundt dette nå når du går inn i ett nytt forhold. Vi vil oppmuntre deg til å snakke med en voksen person som du er trygg på. Det er ikke godt å gå med disse tankene alene. En trygg voksen kan være foreldre, lærer, helsesøster eller en lege. Disse kan hjelpe deg med dine tanker og følelser rundt  det som har hendt. Ellers er du velkommen til å ringe oss på den Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon: 800 57 000, nettadressen er: www.incest80057000.no.

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefon

116.111,nettadresse  www.116111.no .

Håper med dette at vi kunne være til hjelp, og ønsker deg masse lykke til videre. Legger til slutt ved et par linker som kan være fine å lese:
Hilsen Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit