Hopp til hovedinnholdet

En jeg liker kysset meg og tok meg på steder jeg ikke var klar for.  

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, det er en gutt i klassen jeg liker og jeg fortalte det til venninnene mine. Men nå har venninnene mine fortalt det til han, jeg ble ganske lei meg og jeg vet egentlig ikke hvorfor. For en uke siden skulle jeg på do i gymtimen, og plutselig dyttet han meg inntil veggen og kysset meg, jeg kysset han tilbake. Men han begynte å ta på meg mens vi kysset og tok meg på plasser som jeg ikke likte, så jeg prøvde å dytte han bort. Men har var så mye sterkere enn meg, og jo mere jeg dyttet han bort jo hardere holdt han meg mot veggen, men så etter en stund slapp han meg sånn at jeg falt i gulvet og han gikk tilbake. Jeg liker han jo, men jeg var ikke klar for det. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14, 

Tusen takk for din henvendelse til oss.

Så trist å høre at du hadde denne opplevelsen med gutten i klassen som du liker.

Det han gjorde mot deg er ikke greit! Å holde noen fast og beføle dem uten å ha fått tillatelse til det, er faktisk ulovlig. Du skal være stolt over å ha forsøkt å sette grenser for deg selv ved å dytte han bort. Det er ikke greit at han ignorerte dine grenser.

Vi vil anbefale deg å snakke med en trygg, voksen person om det som skjedde. Det kan for eksempel være en forelder, en lærer eller helsesøster ved skolen din.

Sammen kan dere komme fram til en god løsning som vil fungere for deg. Vi tenker også at enten du eller en voksen bør snakke med denne gutten og forklare han at det han gjorde er alvorlig, og at det ikke må skje igjen.

Dersom du kan tenke deg å ringe noen for å prate, så kan du ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge på telefon: 116 111, nettadressen er:www.116111.no og/eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon: 800 57 000, nettadressen er:www.incest80057000.no.

Håper med dette at vi kunne være til hjelp, og vi ønsker deg masse lykke til.

Legger til slutt ved et par linker som kan være fine for deg å lese:

 

www.ung.no/overgrep/3656_Sett_dine_egne_grenser.html

www.ung.no/Ikke-greit/Festrelatert-voldtekt/2311_Eksempler_på_incest_og_seksuelle_overgrep.html

Hilsen Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit