Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg si fra til læreren min.

Jente
 

Spørsmål

Hei, på skolen ser vi noen ganger på en serie som handler om sex, banning og hasj! Jeg liker ikke å se på det, men vi må noen ganger. Det er ikke lærerne som setter det på det er noen av elevene. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre eller om jeg skal si det til noen! Så jeg håper å få et godt råd:-)) Jeg har bestemt meg får å si det til den læreren jeg stoler mest på, men jeg vet ikke hvordan jeg skal si det!! Når jeg snakker til lærerene mine om kleine til så får jeg en ekkel følelse inne i kroppen som får meg til å begynne å gispe etter luft på en måte.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei på deg.

Takk for spørsmål.

Du forteller at noen av elevene på skolen iblant setter på en serie som inneholder sex, vold og rusmidler. Du sier at du ikke liker å se på det, men at du må noen ganger. Betyr det at dette er noe dere ser på i timene på skolen, eller er det i friminuttene det settes på når lærerne ikke er tilstede?

Jeg tolker det som om det er når lærerne ikke er der, siden du vurderer om du skal si fra til en lærer. Det er normalt å føle seg litt «klein» og uvel når man skal snakke om slike temaer, spesielt når man er på din alder.

Det er veldig bra at du har bestemt deg for å si fra til en lærer om dette, og jeg tenker at det beste er om du sier det rett ut som det er. Be om en prat i et friminutt, for eksempel, og fortell at dette settes på, hva det handler om og at du synes det er ubehagelig. Jeg er sikker på at læreren da vil ta tak i det.

Håper det går bra og at disse filmene blir stoppet. Hvis du ikke sier fra, kan heller ikke læreren vite det. Stå på, og god sommer!

Vennlig hilsen Helsesøster Frøydis i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit