Hopp til hovedinnholdet

Jeg har fått husarrest i 1 måned p.g.a jeg var på fest.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg har fått husarrest i 1 måned p.g.a jeg var på fest. Mesteparten av straffen er på grunn av dama var for full men nå er forholdet vårt over. Burde straffen jekkes ned litt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du stiller oss spørsmål!

Nå vet ikke vi hele begrunnelsen dine foreldre har for at du fikk husarrest. Det kan hende at det spiller en rolle at det er slutt med kjæresten din og det kan hende det ikke spiller noen rolle. Det kan hende at du har fått hus arrest fordi du brøt regler hjemme. Det kan hende at de uansett synes du utviste dårlig dømmekraft.

Det beste er å snakk med foreldrene dine om situasjonen nå. Fortell dem hva du har lært av episoden. Du er for ung til å drikke alkohol, hvordan kan du trygge foreldrene dine at du ikke kommer til å gjøre det igjen? Det er viktig at du kan vise dem at du er til å stole på igjen. Tillit tar utrolig kort tid å bryte ned og kan ta lang tid å bygge opp igjen. Spør dem om hva som skal til for at de begynner å stole på deg igjen.

Legger ved noen artikler som kanskje kan hjelpe deg.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hva kan du bestemme selv?

Jente som lurer på noe (colourbox.dk)

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit