Hopp til hovedinnholdet

Hei ! Jeg er ei jente på 18 år som har utrolig lyst å ta intim piercing

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei ! Jeg er ei jente på 18 år som har utrolig lyst å ta intim piercing i forhuden på klitorisen, men lurer på noen ting. Hvor lang tid tar det før den gror? Og skal man helst være i ro (ikke gå masse/ løpe) en stund etter den tas, såfall hvor lenge? Saken er at jeg jobber på supplybåt men har friperiode nå, og skal opp til halden i slutten av mai og lurer på å ta. Men skal ut igjen den 12. Juni og da blir det 10 timer meg jobbing (springing frem og tilbake) i en måned. whaat to do?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 18 år

Takk for spørsmål.

Du har en del spørsmål vedrørende intimpiercing. Jeg kan ikke veldig mye om dette og foreslår derfor at du ringer eller kontakter et piercingstudio og spør dem om det du lurer på. Det er bra at du ønsker å undersøke dette da det det å ta en piercing (uansett hvor) alltid kan medføre en risiko for infeksjon el). 

Ung.no har også laget en artikkel om piercing, jeg legger den ved og anbefaler deg å lese den. 

Du vil også finne en del informasjon om dette på Helsesmart sine sider. Der står det blant annet:

Hvor lang tid tar det før såret etter piercing er grodd? 

I forbindelse med piercingen dannes et sår i huden. Hvor lang tid det vil ta før dette er fullstendig tilhelet avhenger av en rekke faktorer.

God hygiene og godt stell etter behandlingen, slik at du unngår infeksjon, er svært viktig for at såret skal gro så raskt som mulig. I tillegg vil grotiden variere noe fra person til person avhengig av alder og genetiske faktorer.

Aller viktigst for tilhelingstiden er derimot hvor på kroppen piercingen sitter. Generelt kan man si at piercing i tungen og munnen gror raskest, mens navlepiercing gror saktest (se under):

  • Tungen eller munnen: 3-6 uker
  • Øreflipper og ansiktet (øyenbryn, lepper): 6-8 uker
  • Ørebrusken: 2-4 måneder
  • Intimregionen: 2-6 måneder
  • Brystvorte: 3-6 måneder
  • Nese: 4-6 måneder
  • Navlen: Opp mot 6-9 måneder

 

Håper dette var til hjelp for deg. 

Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Piercing

Piercing er ikke et nytt fenomen. Faktisk har denne formen for kroppsutsmykning vært vanlig siden oldtiden. I dag finnes fremdeles de som piercer seg for religiøse eller kulturelle grunner, men for ungdom i vesten er piercing først og fremst brukt som pynt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit