Hopp til hovedinnholdet

Læreren min sa jeg må godta seksuell trakassering av pasienter/brukere.

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei hvis du er en elev som går på helse og oppvekstfag og skal på besøk hos en bruker som ønsker å ha klem av deg, kose med deg, ta på deg på rumpa, stikke fingeren fra nedover ryggen og til nesten inni rumpa, kile deg i nakken, ta deg på armen, sleike på fingrene sine og så ta deg på armen og slenger med leppa om dere skal bli sammen og ha sex (som det ikke ble noe av heldigvis). Og du vil ikke la brukeren gjøre noe av det. Så klager du da til kontaktlæreren på skolen som bare sier at de vet sånt og bare fordi du føler det sånn så må du godta sånt. Læreren sier også at du skal ignore det og regne med at du må finne i dette fordi det er en bruker og du kommer til å møte sånne brukere hva gjør du da? Er dette her noe å godta? Hva vil dette bli regnet som det den brukeren gjorde mot deg? Er dette den riktige måten av en lærer å håndtere sånt? Som info så er dette sant og jeg går ikke på den linja nå lenger. Dette pågikk i ett skoleår og avsluttet i starten av vg2

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei Gutt 18

 

Takk for din henvendelse

 

Det er veldig beklagelig at du har opplevd dette når du har vært utplassert i skole sammenheng.

Det du skriver i mailen din er ting som ikke bør forgå og vi syns det er veldig rart at du har fått et slikt svar når du har gitt beskjed til skolen om dette. Dette er det vi kaller for seksuell trakassering og er noe skolen burde ha tatt veldig seriøst. Vi anbefaler deg å fortelle dette til noen voksne du stoler på. Noen gode voksne kan være foreldrene dine eller legen din.

 

Du kan også ringe Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på 800 57 000

 

Legger ved noen linker som kan være fine for deg å lese

 

Lykke til

 

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit