Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre, en gutt vil klemme meg hele tiden, og jeg vil ikke!

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 år. Men jeg har en gutt som liker meg synnsykt!! Og han vil hele tiden klemme meg selvom vi IKKE er sammen! Han vil ha klem når jeg møter han følge meg når jeg blir henta på skolen å ALT. Jeg har sagt stopp til han flere ganger men han hører ikke. Han har spurt meg over 7 ganger på snart 1 månte!! Og i dag når vi var ferdig på skolen var jeg ute av skolegården da ropte han navnet mitt og kan jeg få en hade klem jeg da nei takk jeg vil ikke. PS sier nei hver gang men han hører ikke) så late jeg som at jeg skulle på do men egt så gikk jeg bare inn på do for å gjemme meg. Men tør heller ikke være frekk. Hva skal jeg gjøre eller si til han?? Og lurte litt på kan jeg være skeiv/Lespisk av den grunnen. HJELP!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i ung.no.

Jeg synes du er kjempeflink som setter dine egne grenser! Supert at du sier STOPP, og jeg kan forstå at dette ikke er lett for deg.

Det er alltid DU som bestemmer over deg selv og hva du vil være med på! Dessverre er det denne gutten som ikke har forstått at han må respektere dine grenser og at du ikke ønsker å klemme han!

Kanskje du må be om hjelp fra dine venner til å få han til å forstå at du ikke ønsker hans klemmer, og at han tråkker over noen grenser med sin måte å være på.

Du skal heller ikke være redd for å holde han på avstand med hendene dine, eller bruke en høyere stemme for å få han til å forstå.

Du kan også be din kontaktlærer til å snakke om grenser i en av timene, slik at alle blir påminnet om dette viktige temaet.

Helsesøster på skolen er også en person du kan henvende deg til. Hun kan gi deg råd og hjelp med hvordan du skal forholde deg til dette videre.

Ønsker deg masse lykke til videre.

 

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit