Hopp til hovedinnholdet

Det er ikke så bra i klassen i miljøet vårt. Vet ikke kva eg kan gjøre.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei eg er en jente på 14 eg syns ikke det er så bra i klassen i miljøet vårt. Eg tror at venninna mi er sammen med en av mine bestevenner. Mange av jentene tør ikke og skifte foran andre eg syns at det er begrunn av at di tror at vi dømer di eg vet ikke kva eg kan gjøre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det kan oppleves vanskelig hvis det ikke er så bra miljø i klassen. 
Hvis man tror at andre ser på kroppen deres og vurderer eller dømmer de, når man skifter, kan det være vanskelig å skifte foran andre. Da gjemmer man seg, skifter på toalettet, eller unngår å skifte. 
For å lage et hyggeligere miljø kan man begynne å være snille med hverandre. Det å snakke fint til og om hverandre er en en god ting. Hvis noen begynner å være positive, hyggelige, høflige og greie, kan en negativ trend snu. Hvis noen starter med det, kan det være at andre følger etter. 
Kanskje kan du snakke med venninna di og andre gode venner klassen om dette. Hvis dere skaper en hyggeligere atmosfære, vil de andre føle seg tryggere, noe som kan hjelpe de som strever.
Når ens venninne er sammen med ens bestevenn, kan en føle seg utelatt og litt glemt av begge to. De er opptatt av hverandre, og er sammen hele tiden. Kanskje kan du være mer sammen med andre venner en periode? Da vil du ha noen å være med, gjøre ting sammen med, og du vil ikke føle deg så utelatt og glemt. 
Du kan også snakke med helsesøster. Det kan være at helsesøster kan ha jentegruppe i klassen for å bedre miljøet. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

jente utenfor klassen

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din. Her er ti tips til hvordan din klasse kan få et bedre klassemiljø.


Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit