Hopp til hovedinnholdet

Vil kutte ut en venn, men har har selvmordstanker.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Er blitt kjent m en gutt som er like gammel som meg. Vi snapper mye, og han er veldig søt. Vi holder på over snapp, ikke noe mer. Men han klager veldig på livet sitt. Han sier at alt er dritt og at han vil ta selvmord... Det virker som om han vil bli bedre kjent m meg, mer enn bare venner.. han stiller meg mange dirty spm. jeg liker d ikke, men jeg vil ikke si sånn at jeg ikke vil ha noe med han å gjøre. Han sier jeg er den eneste han har og forguder meg. Så jeg kan ikke bare si at jeg ikke vil holde på m han mer, for tenk om han ta tar livet sitt pga av meg! Jeg prøver så godt jeg kan å snill mot han, men jeg føler jeg på en måte er fanget. Hva skal jeg gjøre! Fra en desperat jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no

Dette hørtes ikke bra ut for deg. Du ønsker å kutte ut en gutt du har blitt kjent med, men er redd for hvordan han skal ta det. 

Først og fremst er det viktig at du gjør det som føles riktig for deg. Hvis du ikke vil at han skal sende dirty spørsmål til deg så bør du si i fra til han. Hvis du ikke ønsker å ha kontakt med han så bør du fortelle han det. Husk at hans psykiske helse ikke er ditt ansvar. Hvis du er bekymret for han bør du snakke med noen voksne som kan snakke med han. Vet du hvilken skole han går på? Kan du oppmuntre han til å ta kontakt med helsesøster på skolen? Du kan også gjøre det for han. 

Jeg tror han vil sette pris på at du er ærlig med han, og sier at det kanskje ikke fungerte som du hadde tenkt. Hvis du kun ønsker han som venn bør du fortelle han det. Det viktigste er at du ikke går på akkord med dine egne følelser, men gjør det som er riktig for deg. 

Anbefaler deg å lese artiklene jeg har lagt ved svaret. 

Masse lykke til!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit