Hopp til hovedinnholdet

Hvordan f

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg stole på en venn men ho svikta meg å jeg føler jeg ikke kan stole på noen av de vennene jeg er med for alle dejentene jeg er med svikta meg og nå har jeg ingen venner skal på leirskolen om en uke å gruer meg siden har ingen å være med åssen skal jeg få venner? Jeg har prøvd å få nye venner for jeg vil ikke ha noe å gjøre med de andre de såra meg veldig å kan dessverre ikke stole på dem så er nøtt til å få nye venner åssen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål og at du henviser deg til ung.no!

Det er forståelig at du føler at du befinner deg i en vanskelig situasjon og at du ikke vet hva du skal gjøre. Det kan være vanskelig å finne seg nye venner på kort tid, spesielt i en klasse du har gått lenge i. Det er likevel flere tips som kan hjelpe deg på veien. 

Jeg anbefaler deg å være hyggelig og åpen mot alle du møter i klassen. Da er det lettere at folk vil bli kjent med deg. Ikke vær redd for å snakke me folk du ikke har pleid å ha kontakt med tidligere. Det er nemlig nødvendig for å få deg nye bekjente. 

Om du savner de vennene du hadde tidligere, kan det også være en idé å ta seg en prat med dem. Forklar situasjonen og hvordan du opplever situasjonen. Deretter kan du høre på deres side av saken.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit