Hopp til hovedinnholdet

Vennen din er stor i kjeften. Hva gjør du?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Ja. Hei :) Assa, eg har en venn, han e grei og sånn, men han kan være litt stor i kjeften. Liksom han bryr seg ikke. Feks, han sier liksom "kys" (altså "kill yourself") til folk. Det syns eg e dumt, da sier eg at det ikkje e greit. Men gjett ka? "k i dont care" Han sier at han ikkje bryr seg og at han kan si ka han vil osv blabla. Blant annet, sier han sånn "e du dum, retard, hemmet, og kys". Ja. Hjelp?? Hilsen.. jente takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg tror mange tenåringer har venner som er litt store i kjeften. Kanskje de tenker at det er litt tøft å ha en holdning som viser at de ikke bryr seg eller kanskje er det et slags forsvar. Selv om det er mulig å forstå hvorfor noen oppfører seg på denne måten, er jeg enig med deg i at det ikke er greit. Vennen din er heldig som har en venn som deg som tør å si ifra om at slik oppførsel ikke er grei. På den måten viser du ham at det er andre måter å være på. 

Å være tydelig på at du ikke synes det er ok med den type prat som vennen din har, tror jeg er det beste du kan gjøre med situasjonen. Ofte har vi lyst til å snakke andre til fornuft. Men like ofte tror jeg handling sier mer enn tusen ord. I stedet for å diskutere med ham, sier du tydelig ifra og viser dermed gjennom egen oppførsel hvordan du mener god oppførsel skal være. 

Det å tørre å stå opp for det du mener og gi tydelig beskjed om noe du oppfatter som dumt, er en styrke og en god egenskap. Fortsett med å ta vare på den. 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit