Hopp til hovedinnholdet

Ved stress får hun hosting og blir svimmel.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Noen ganger når jeg blir skikkelig stressa får noe begynner jeg å hoste, klarer nesten ikke å puste, er svimmel og jeg skjønner ikke hva som skjer. Det har vart minst 1 gang i uken i 2 måneder. Vet dere om hvorfor dette skjer eller hva det som skjer med meg kalles?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg tror ikke at det er noen alvorlig som skjer når du blir stresset, får hosting og blir svimmel. Det er sikkert helt normalt og når det skjer såpass sjeldent (1 gang pr uke) så er det lite sannsynlig at det handler om en psykisk lidelse. Det er mer sannsynlig at det handler om stress og jeg legger derfor med noen artikler om stress og stressmestring.

Men det kan være lurt av deg å snakke med noen om dette slik at du slipper å gå rundt å bekymre deg for hva det kan være. Jeg kan ikke diagnostisere dine plager her over nettet, men jeg er sikker på at du og helsesøster eller du og legen din sammen vil finne ut hva dette handler om. Snakk derfor med fastlegen din og/eller med helsesøster på skolen din. Vis gjerne den/de du snakker med det du har skrevet her til oss i UNG.no. Siden du er under 16 år må du snakke med dine foreldre før du kan få time hos fastlegen din.


Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hva er stress?

Tenåringsjente (www.colourbox.com)

Stress er et ord vi bruker hele tiden uten å tenke særlig over hva vi legger i det. Men hva betyr det egentlig? Hva skjer i kroppen når vi er stressa?

Les mer

Slik takler du stress

Tenåring holder ei stor rund klokke foran ansiktet sitt. (www.colourbox.com)

Det kan være veldig belastende for kroppen å være stresset over tid, og derfor er lurt å lære seg teknikker for å mestre stresset.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit