Hopp til hovedinnholdet

Var det en voldtekt?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. For noen må eder siden så var jeg hos en gutt jeg tidligere var sammen med og som jeg har kjent siden 3 klasse. (Begynner nå i tiende klasse.) jeg tenkte vi skulle henge sammen som venner men da jeg kom bort forteller han meg at han har følelser for meg. Han starter da å kline med meg. Han beveger seg ned på meg med fingrene og etterpå så slikker han meg. Jeg forteller han flere gangen underveis at jeg ikke vil dette og at jeg vil ikke det skal gå for fort. Han fortsetter uansett. Etterpå forteller han at hvis jeg ikke suger han blir han sur å lei fordi han gjorde ting på meg. Den ender da med at jeg gjør som han sier. Jeg går etterpå med en skikkelig klomp i magen. Grunnen til at han slo opp med meg sist vaf fordi jeg ikke ville ha sex med han.. var dette voldtekt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15

Vi synes det er vondt å høre om det du har opplevd. Seksuelle handlinger skal alltid ha gjensidig samtykke fra begge parter, og det du har opplevd er ikke greit. Det er aldri lov for noen å skulle tvinge/true noen til å utføre seksuelle handlinger, uansett alder eller relasjon.

Du skriver at du flere ganger underveis sa at ikke du ville dette, og at han i ettertid sa at du måtte suge han selv om du ikke ville. Det du beskriver er en voldtekt. Det beskrives som voldtekt om noen ved vold eller truende oppførsel tvinger en person til seksuell omgang. Press, makt og tvang er også en type vold. Seksuell omgang gjelder ikke bare samleie, men også onanering, beføling av bryster og kjønnsorganer etc.

Du skriver at du går med en skikkelig klump magen, og vi tenker at det kan være lurt for deg å snakke om hva som har skjedd med en voksen du stoler på. Vi vil ikke at du skal ha det på denne måten, og råder deg derfor til å oppsøke hjelp for å bearbeide det du har opplevd.

En voksen du stoler på kan for eksempel være noen voksne du bor med, helsesøster eller fastlege. Dersom du kunne tenke deg å ringe noen for å prate, så kan du kontakte Alarmtelefonen for barn og unge på telefon: 116 111, nettadressen er: www.116111.no og/eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon: 800 57 000, nettadressen er:www.incest80057000.no.

 

Legger ved noen artikler som kan være fine for deg å lese.
Hilsen Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Var det en voldtekt?

På fest #ikkegreit / ung.no

Jeg husker ikke noe av det som skjedde, men jeg er redd for at jeg har blitt utsatt for en voldtekt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit