Hopp til hovedinnholdet

Han var full og noen filmet han da han dro ned buksa.

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei Jeg var på en fest på onsdag for 2-3 dager siden hos en kompis. Jeg fikk i meg litt mye alkohol og det endte opp med at jeg dro av meg buksa i en liten stund. Da var det en annen kompis som bestemte seg for å filme dette og som sendte det til andre på Snapchat. Jeg er ikke sikker på om fronten var med på videoen, men baken syntes godt. Som sagt var jeg veldig full, og kunne da ikke gi samtykke til dette. Og jeg ville selvfølgelig ikke bli filmet. Jeg vet at han har sendt det til en god del folk, men er usikker på hvor mange. Er også veldig usikker på om folk har lagret det eller screenshotta det. Jeg er veldig stresset og bekymret, og vet ikke hva jeg skal gjøre. Tenker at jeg selvfølgelig skal spørre han om han kan slette det hvis han har lagret det og be han si det til de han sendte videoen til. Men hva hvis han ikke gjør det, eller jeg er usikker på om han og de som har fått videoen har slettet det. Hva gjør jeg da? Veldig fortvila.

Besvart 21.07.2018 14:09
 

Svar
Hei gutt (19)

Jeg skjønner at du er fortvilet. Dette er ikke en greit situasjon å være i.

Sel om du var full og dro selv ned buksa, så er det ikke lov å filme dette og sende det videre til andre. Du var full og uten samtykkekompetanse, men selv om du hadde sagt at dette var greit, så er det ikke lov til å dele slike videoer. Det kompisen din har gjort er ulovlig og han kan bli straffet for det.

Jeg er enig med deg at du bør snakke med kompisen din. Fortell han at det han har gjort er ulovlig og at du ønsker å vite hvor mange han har sendt det til. Uansett om han har sendt til én eller ti personer, kan slike bilder bli spredt og delt uendelig mange ganger.

Når noe sånt skjer er det også viktig å snakke med en voksen. Kan du snakke med foreldrene dine om hva som har skjedd? Eller andre voksne? De kan hjelpe deg å finne ut av om dette er noe som bør anmeldes, eller om det kan løses på andre måter.

Selv om det kan være både flaut og vanskelig å fortelle om at noen har tatt et intimt bilde av deg, er det viktig å snakke med noen om det som kan hjelpe deg. Dette skjer dessverre veldig ofte og du er ikke den eneste som har opplevd dette. Og fordi det skjer såpass ofte finnes det mange, flinke mennesker som kan hjelpe, som Slettmeg.no.

I artiklene under svaret får du oversikt over andre instanser og personer som kan hjelpe. Men viktigst er at du snakker med foreldrene dine og kompisen din. Da gjør han det forhåpentligvis aldri igjen.


Jeg heier på deg og ønsker deg lykke til!

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Regler for bruk av bilder på internett

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Kan du legge ut bilder av andre på internett uten å spørre dem om tillatelse? Hva er viktig å tenke gjennom før du legger ut bilder på nettet?

Les mer

Bildet mitt er delt - hva gjør jeg?

!"Ikke del videre" - "#ikkegreit

Hun spurte om jeg kunne sende nudes, og jeg tenkte det var en morsom greie. Men så fant jeg ut at hun hadde sendt bildene videre.

Les mer

Er det straffbart å sende nudes?

Gutt tar bilde av lettkledd jente (colourbox.com)

Noen synes det er spennende å sende naken- og lettkledde bilder. Men hva er egentlig lov å sende? Og er det ok å dele bilder og filmer videre med andre?

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit