Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få noen til å slette bilder de har lagt ut uten tillatelse?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg bare lurer på en ting. Hva skal jeg gjøre om noen legger ut bilder av meg uten tillatelse? De vil ikke slette det!

Besvart 06.08.2018 09:58
 

Svar
Hei

Det varierer ut ifra hvor bildene er lagt ut. Å legge ut bilder av andre uten tillatelse er ikke lov, og det er de fleste tjenester på nett kjent med. Mange har derfor egne løsninger for å rapportere slike bilder, så det er det du må se etter.

Mindre nettsteder har imidlertid ikke alltid egne løsninger for rapportering, men da pleier det å være mulig å ta direkte kontakt, f.eks. på e-post, noe som sjelden er mulig med større tjenester.

Let etter rapporteringsløsning på den aktuelle tjenestens support-sider, bruk Google og søk etter “[navn på tjeneste] report image”, og ta også en kikk på slettmeg.no/veiledninger og se om det finnes en veiledning der for det du trenger.

Om du trenger hjelp, ta direkte kontakt med Slettmeg.no: slettmeg.no/kontakt-oss

Vennlig hilsen slettmeg.no, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Regler for bruk av bilder på internett

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Kan du legge ut bilder av andre på internett uten å spørre dem om tillatelse? Hva er viktig å tenke gjennom før du legger ut bilder på nettet?

Les mer

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente foran pcen (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit