Hopp til hovedinnholdet

Nudes

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er ikke sikker på om jeg valgte riktig emne å skrive til. Så unnskyld for det. Det er en gutt i gammle klassen min som vil ha nudes og han slutter ikke å masse om det. Så skal jeg finne noe fake nudes på google sån at han blir fornøyd så lipper jeg å sende nudes?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år

Takk for at du skriver til oss om et så viktig tema. Håper du ikke har "falt" for fristelsen for å sende en nudes. Det er nemlig veldig viktig at du ikke gjør dette. Ikke send fake nudes heller, forklar gutten at du ikke vil dette og stol på deg selv. For nudes bilder på snap eller andre sosiale medier forsvinner ikke, selv om mottakeren får se de i en begrenset tid. De blir lagret hos de som "eier" appen. og mottakeren kan også ta screenshot og på den måten mister du kontrollen over bildet ditt. Siden du spør skjønner jeg at du er i tvil og det er viktig at du stoler på intuisjonen din. Du har nemlig helt rett. Ikke send bildet av deg selv. 

Legger ved noen artikler du kan lese.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Er det straffbart å sende nudes?

Gutt tar bilde av lettkledd jente (colourbox.com)

Noen synes det er spennende å sende naken- og lettkledde bilder. Men hva er egentlig lov å sende? Og er det ok å dele bilder og filmer videre med andre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit