Hopp til hovedinnholdet

En 17 år gammel gutt truer meg om jeg ikke sender han nakenbilder.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en 13 år gammel jente jeg hadde kontakt med en 17 år gammel gutt på Snap Chat Han tvinge meg til å sende nåken bilder til han for ellers kom han til å drepe meg sa han og jeg sende 4 bilder for han maste så mye og truet meg etter 4 bilder blokka jeg han og Han har du bildene og sende meg melding og så at Hvis jeg ikke sende flere kom han til å legge ut bildene av meg men jeg har ikke send flere bilder håper dere kan hjelpe meg -13 år gammel Jente

Besvart 13.08.2018 10:41
 

Svar
Hei jente 13 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg forstår at du er veldig redd for at denne gutten skal gjøre alvor av sine trusler ved å legge bildene du har sendt til ham tidligere ut på nettet. Og det er bra at du har blokkert ham og søker hjelp her.

Det er det veldig viktig at du sier i fra til noen voksne eller politiet at denne gutten truer deg til å sende nakenbilder. For dette er straffbart og må stoppes med en gang.

Det kan føles vanskelig å si ifra. Kanskje skammer du deg over at du sendte bildene første gang. Men husk at det er mange voksne som ønsker å hjelpe deg til å få slutt på dette. Så ta mot til deg å si i fra til noen med en gang, det er det beste du kan gjøre.

Du kan snakke med foreldrene dine, helsesøster på helsestasjon for ungdom eller du kan selv kontakte politiet direkte.

Flere unge opplever det samme som deg. Derfor har vi laget flere gode artikler om temaet. Her kan du lese om hva du bør gjøre og hvor du kan få hjelp. Les artiklene og kontakt noen som kan hjelpe deg straks.

Håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du opplevd utpressing på nett?

Gutt på rommet sitt foran pc (www.colourbox.com)

Hvis noen får deg til å sende seksualiserte bilder i sosiale medier og truer med å spre dem videre, er det kjempeviktig at du sier ifra til noen. Det er mange som kan og vil hjelpe deg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente foran pcen (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit