Hopp til hovedinnholdet

Gymlæreren kom inn i garderoben

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg var i gymgarderoben og jeg var litt sein med å kle av meg også bare kom gymlærern som er en mann inn. Og han ville ikke gå ut før jeg skrek og sa han skulle ut. Men han gikk ut eter at han ble feridg med å gi beskjeden. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 01.10.2018 22:54
 

Svar
Hei

Så bra at du er tydelig på hvor dine grenser går og klarte å si i fra om at du ville at gymlæreren din skulle gå ut.

Jeg vet ikke om dere har en regel på skolen om at gymlæreren ikke har lov til å gå inn i garderoben? Prøv å finn ut om det står noe i reglene for skolen. Hvis han har brutt en regel kan du snakke med rektor om dette. 

Snakk gjerne med helsesøster om dette hvis du er i tvil. Helsesøster er ikke en del av personalgruppen på skolen og har taushetsplikt. 

Det er forståelig at du ble sint og overrasket. Hva var hensikten med å gå inn til deg tror du? Gjorde eller sa læreren din noe som var krenkende, i tillegg til å komme inn? Er det noen i klassen din du kan snakke med om dette. 

Håper du slipper å oppleve noe liknende igjen. Pass på å være rask og unngå å være alene i garderoben neste gang dere skal ha gym. Noen lærere er som de er og kan ikke forandres. Snakk eventuelt om det som skjedde med de voksne hjemme. Kanskje de kan hjelpe deg å snakke med skolen hvis du tenker at læreren din har oppført seg ugreit mot deg. Se også vedlagte artikler.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

- Jeg blir urettferdig behandlet av læreren min

Frustrert jente foran PCen (colourbox.com)

Læreren min blir alltid sint på meg og gir meg dårligere karakterer enn jeg fortjener. Hva kan jeg gjøre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit