Hopp til hovedinnholdet

Gutt danser i klassen. Ikke greit, tenk om jeg er homo og mobbes Hjelp.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg går på studie.s skole og det er en i klassen min som alltid setter på mussik og kler av seg og begynner og danse midt i timer. Jeg føler med alltid ukomfortabel når han danser, tenk om jeg er homofil, jeg kommer til og bli mobbet. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 03.10.2018 16:43
 

Svar
Hei Takk for at du kontakter Ung.no. Det høres ikke greit ut med dans i timene.
Ikke helt sikker på hva du mener, men tolker det dit at du har tanker i forhold til å være homofil. Det er tanker og funderinger mange gjør seg i tenårene.
Det kan være fint å ha noen du kan snakke med om dine funderinger. Anonymt kan du kontakte flere ulike interessegrupper. Du finner flere i artikkelen jeg har lagt med. Trenger du noen å snakke med om kjønn, seksualitet og identitet.
Helsesøster på skolen du går har og kunnskap om identitet og funderinger rundt egen legning. Hun kan du snakke med om dine tanker og hva du kan gjøre for egen del.
Det å ha en legning som er utenfor det mange mener er normalen gjør  mange usikre. Usikre personer velger ofte strategier som oppleves som mobbing.  Du kan velge hvordan du vil reagere på det du opplever som mobbing. Skjer det på skolen skal skolen informeres og skolen har ansvar for at det stoppes.
Håper jeg har forstått det du har skrevet rett.
 
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gutter og puberteten

Gutt i boxeren (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit