Hopp til hovedinnholdet

Søster med ADHD - slitsomt å bo sammen med

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har en søster hjemme med ADHD(17, snart 18 år), og derfor så kan hun ofte bli veldig hissig og impulsiv, men jeg føler likevel at hun viser veldig liten respekt for meg på en passiv-aggressiv måte, selv når hun ikke har utbrudd. Jeg syns hun burde ha klart å lære seg å oppføre seg modent nå som hun snart er myndig. Jeg har tidligere vært deprimert og er i tillegg ganske sensetiv, så det skal ikke så mye til før jeg blir skikkelig lei meg. Hun driver og klemmer og plukker på meg selv om jeg hver gang sier nei og slutt, men hun bare fortsetter å gjøre det. Innimellom blir jeg så forbanna på at hun aldri hører at jeg begynner å banne til henne, og da bare kjefter hun tilbake på meg og sier at jeg ikke må banne. Hun sier også ting som gjør at jeg har følt at jeg ikke fortjener å leve, som at jeg aldri kommer til å ha noen venner i framtiden, at folk syns jeg er rar, og at jeg er selvopptatt og bare tenker på meg selv fordi jeg trives best på egen hånd. Kan dette anmeldes?

SVAR

Besvart 03.10.2018 11:13:32
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Søskenkrangel

Har du opplevd å krangle med søster eller bror? Får du kjeft fordi du "alltid" starter en krangel med søsken? Eller er det kanskje du som er den irriterende lillesøsteren eller lillebroren?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle