Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min gjorde det slutt med meg, hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg hadde en kj hele sommerferien vi var ikke sammen så lenge med jeg fikk nok tid til og bli ordentlig forelska, også trodde jeg vi hadde noe, han var super snill, og han er kjekk, og populær og snill, men så fikk jeg meldingen fra han hvor det stod -send nudes da! J har aldri fått det spørsmålet før og svarte ikke, så slo han opp, men jeg liker han fortsatt, hav skal jeg gjøre?

Besvart 05.10.2018 17:21
 

Svar
Hei jente 13 år.

Takk for spørsmål.

Du forteller at du hadde en kjæreste i sommer, og at han gjorde det slutt etter at du ikke svarte på meldingen hans om å sende nakenbilder. Det var leit å høre.

Men jeg tenker at det er veldig bra at du ikke sendte nakenbilder av deg selv til ham. Det er fort gjort at han da ble stolt og glad og kanskje også viste dem til noen andre, eller videresendte dem. Da er det ikke lett å vite hva som skjer med bildene og hvor de havner.

Jeg synes det var tøft av deg å stå imot presset om å sende slike bilder av deg selv. Det sier noe om at du er sterk og  modig og at du ikke lar deg påvirke til å gjøre ting du ikke selv vil. Fortsett med det!

Hvis denne gutten gjorde det slutt fordi du ikke ville sende nakenbilder tenker jeg at han ikke er noenting å ha. Da er han ikke en gutt som er noe for deg. Selv om du kan føle at du er forelsket i ham fortsatt og kanskje også er lei deg, så kommer det til å gå over. Det bare føles ikke sånn akkurat nå.

Det er ikke så mye du kan gjøre nå slik jeg ser det. Det beste du kan gjøre er å la ham være, og heller se deg om etter en annen gutt å være forelsket i. Det er sikkert mange rundt deg, men når man er forelsket så legger man ikke merke til dem på samme måte som ellers. 

Prøv å åpne deg litt for hvem andre som finnes og se om du ikke klarer å like en annen gutt. Og vips, så vil han fra i sommer være glemt. 

Du kan selvfølgelig snakke med foreldrene dine eller med helsesøster hvis du er lei deg og nedfor. Det hjelper masse å prate med noen. Husk at du ikke er alene og at ting vil bli mye bedre snart.

Håper det ordner seg for deg og lykke til.

Vennlig hilsen Helsesøster i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mas og press om å sende nudes - Hva gjør du?

Jente viser mobil med teksten No nudes for you. (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit