Hopp til hovedinnholdet

Hvordan anmelder jeg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! De siste ukene har vært tunge. En gutt en venn av meg kjenner addet meg på snap og begynte å stille meg ekle spørsmål og var skikkelig masete. Har møtt han en gang før, felles venner. Var tydelig på hva jeg mente men tilslutt endte det med at han sendte meg dicks. Jeg ble sint og vi diskuterte og han sendte flere runkevideoer. Ble sur, men han ga seg aldri, blokket han. Han lagde mange nye brukere på snap og latet som han var andre så jeg skulle adde han. Da sendte han dicks og lurte på hvorfor jeg blokket han hver gang. Når han ikke kunne skrive til meg skrev han til vennen min og sendte bilder jeg har lagt ut på insta og snakket om hvor digge puppene mine var, noe jeg syns er ubehagelig. Blokket han på insta også men han har klart å hacke seg inn på priven min og kan se bildene der. Det verste var når vennen min og meg ringte og fant ut at han avlyttet tlfsamtalen siden han sendte hun mld om det vi sa. Hvordan kan jeg anmelde han, hva kan jeg anmelde han i? Vil ikke si til mamma

Besvart 08.10.2018 13:36
 

Svar
Hei

Jeg skjønner veldig godt at du syns dette er en vanskelig situasjon. 

Du skriver ikke noe om hvor gammel denne gutten er, men hvis han er under den kriminelle lavalder (15 år), kan han ikke straffes. Oppførselen hans kan likevel få konsekvenser, ved at politiet f.eks. kontakter barnevernet og ber dem iverksette tiltak/følge opp.

For å anmelde gutten, vil jeg anbefale deg å ringe politiet eller møte opp på politistasjonen. Da forteller politiet deg hvordan du går frem for å anmelde gutten. Sannsynligvis må du møte opp på politistasjonen og fylle ut en anmeldelse der. Siden du er under 18 år, er det ikke sikkert du får lov til å anmelde noen uten at moren din vet det/er med deg. Selv om du syns det er vanskelig å fortelle dette til moren din, så det viktig å huske på at det ikke er du som har gjort noe galt. Det kan hende du syns det er fint å få støtte fra moren din i denne situasjonen. Eventuelt håper jeg du har noen andre voksne du kan snakke med, og som kan hjelpe deg. 

Når det gjelder denne gutten, så er det ikke nødvendig at du forteller politiet hvilke bestemmelser du tenker at han har brutt. Dette er det eventuelt politiets oppgave å finne ut av. Du forteller politiet hva som har skjedd, og så vurderer de om det har skjedd noe straffbart. 

Jeg ønsker deg lykke til, og håper det ordner seg!

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Den kriminelle lavalder

Ungdom arrester av politiet

Den kriminelle lavalder i Norge er 15 år. Personer under 15 år som begår kriminelle handlinger, kan ikke straffes.

Les mer

Er det straffbart å sende nudes?

Gutt tar bilde av lettkledd jente (colourbox.com)

Noen synes det er spennende å sende naken- og lettkledde bilder. Men hva er egentlig lov å sende? Og er det ok å dele bilder og filmer videre med andre?

Les mer

Hvorfor sender noen nudes?

Her har du bananen min (#ikkegreit)

Noen sender nakenbilder for spenning og fordi de blir kåte, noen ønsker å flørte eller finne en kjæreste, mens andre kan føle seg presset til det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit