Hopp til hovedinnholdet

Jeg skal flytte til pappa, men mamma vil ikke bytte adresse. Jeg tenker mye

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal egentlig flytte til pappa, men mamma vil ikke bytte adresse å sånt og jeg tenker veldig ofte på det! (Har dere noen tips til hvordan jeg kan få mamma til å bytte adresse å sånt?) i den siste uken så har jeg hatt veldig vondt i magen og mageknip og veldig bløt eller bare vannete avføring flere ganger om dagen! Kan dette komme av at jeg tenker mye på flyttingen? Eller noe annet? Er redd det er magekreft eller tarmkreft eller noe farlig! Takk på forhånd!

Besvart 07.10.2018 20:44
 

Svar
Hei!

Så fint at du skriver til oss!

Det kan ikke være lett å være deg, når du opplever at mamma ikke vil bidra til at det skal bli greit for deg å flytte til pappa og ikke vil bytte adressen din. Har hun forklart deg hvorfor hun ikke vil gjøre det?

Det er ikke uvanlig at foreldre som ikke bor sammen, samarbeider dårlig om omsorgen for barna, noe som kan gå utover barna sin helse. Det er bekymringsfullt.

Det er foreldrene som har ansvar for at barna føler seg trygge og har det bra, når foreldre ikke bor sammen.

Når du er 15 år, bestemmer du mye over deg selv og kan selv velge hvem av foreldrene dine du vil bo hos, dersom du har det greit hos begge.

Det er vanskelig for meg å si hva som er årsaken til mageplagene dine er, men i noen tilfeller kan bekymringer og tanker påvirke kroppen på ulike måter. Det kan også noen ganger gi plager fra magen. Løs avføring kan eller skyldes virus, allergi eller andre ting.

Det er veldig lite sannsynlig har du har tarmkreft eller magekreft.

Er det noen mulighet for at faren din kan få ordnet med å endre adressen din?   

Om det ikke lar seg ordne, vil jeg oppfordre deg til å snakke med helsesøster på skolen. Hun har taushetsplikt og kan hjelpe deg med hvordan dette kan håndteres. Du kan også snakke med henne om hvordan du har det med foreldrene dine.

Jeg legger også ved noen artikler som kan være nyttig for deg å lese.

Håper du får god hjelp!

Ønsker deg lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Få det bedre hjemme med familieråd

Film om familieråd (bufdir.no)

Har noen foreslått familieråd for at du skal få det bedre hjemme, eller er du bare nysgjerrig på hva det er? I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for barn og ungdom.

Les mer og se en film om hva som skjer i et familieråd.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit