Hopp til hovedinnholdet

En gutt i klassen har spredt nakenbilder av meg

Jente 14 år
 

Spørsmål

En gutt i klassen sa jeg skulle sende han nakenbilder. Jeg sendte han et av puppene og ett av tissen. Han sa det ikke var nok og at jeg skulle ta bilde inni tissen og bilder hvor jeg poserer naken. Jeg gjorde det og nå har han begynt og dele bildene med de andre i klassen min. Jeg sitter naken nå for jeg liker og være naken men jeg angrer på bildene

Besvart 12.10.2018 19:45
 

Svar
Hei


Så fint at du skriver til oss!

Dette er ikke greit. Kun du bestemmer over din kropp og hvem du vil dele den med, også på bilder. Deling av nakenbilder er ikke greit og det er straffbart.

Det du bør gjøre nå er å ta kontakt med alle som du hører her bildene og be dem slette dem. Gi beskjed om at det er ulovlig å ha bilder av deg naken, og at siden du er under 18 år, regnes du som barn og bildene av deg som barneporno.  

Jeg anbefaler deg å snakke med en voksen, som kan hjelpe deg og få slettet bildene, også å kontakte politiet dersom du vil anmelde gutten. De hjemme kan hjelpe deg, eventuelt læreren din,  helsesøster eller ungdomskontakt der du bor.

slettmeg.no kan også hjelpe med tips til hvordan man får slettet bilder som er spredt. 

Det er supert at du liker å være naken og utforske kroppen din, men jeg anbefaler deg å tenke deg om før du lar andre overtale deg til å ta flere nakenbilder. Kun du bestemmer over din kropp <3

Jeg heier på deg <3

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente foran pcen (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer

Bildet mitt er delt - hva gjør jeg?

!"Ikke del videre" - "#ikkegreit

Hun spurte om jeg kunne sende nudes, og jeg tenkte det var en morsom greie. Men så fant jeg ut at hun hadde sendt bildene videre.

Les mer

Mas og press om å sende nudes - Hva gjør du?

Jente viser mobil med teksten No nudes for you. (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer

Send GIF-er istedenfor nudes!

Her er melonene mine (#ikkegreit) ung.no

Har du blitt spurt om å sende lettkledd- eller nakenbilder? Hvis du helst vil unngå å sende, eller er lei masing, så kan du sende GIF-er i stedet!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit