Hopp til hovedinnholdet

Jeg hater guttene i klassen min!

Jente 14 år
 

Spørsmål

Herregud!! Jeg hater guttene i klassen min! De er noen jævla drittsekker!! Jeg sendte et bilde der jeg satt naken og spriket med beina til kjæresten min og han hadde en venn på besøk og vennen fikk sett bilde og tok bilde av telefonen hans og nå har alle i klassen sett inni tissen min og guttene i klassen kaller meg for den sexy dama og en av de kom inn i jentegarderoben og prøvde og ta meg inni tissen og det gjorde vondt og han så alt

Besvart 13.10.2018 10:42
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 14 år!

Jeg forstår at du er frustrert og sint på guttene i klassen din. Det var ikke greit av kameraten til kjæresten din å ta bilde av det bildet du sendte og så dele det videre. 

Det er ingen lov som sier at du ikke kan sende nakenbilder av deg selv til noen. Men det er ikke lov å ddele slike bilder videre uten samtykke av den som er på bildet. Du har faktisk anledning til å anmelde det. Du kan selv ringe politiet eller få hjelp av en voksen. 

Den gutten som kom inn i jentegarderoben og tok på tissen din må få vite at det han gjorde er galt. Selv om han har sett et nakenbilde av deg har han ikke lov til å ta på deg dersom du ikke vil det. Jeg synes du skal snakke med helsesøster eller lærer om det som skjedde. En voksen må ta tak i at slikt skjer i klassen. Det er ikke greit og det kan skje med andre. 

Tenk deg godt om når du sender nakenbilder av deg selv til kjæresten din. Selv om du kan og bør kunne stole på han er det fort gjort at noen får tak i slike bilder og sprer det videre. Husk at det aldri er din skyld hvis noen sprer bildet ditt videre! 

Det kan være flaut å skulle fortelle om dette til noen som kan hjelpe deg, men det er viktig at du gjør det. Du kan snakke med foreldrene dine, en lærer eller helsesøster. De voksne vil hjelpe deg! 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Bildet mitt er delt - hva gjør jeg?

!"Ikke del videre" - "#ikkegreit

Hun spurte om jeg kunne sende nudes, og jeg tenkte det var en morsom greie. Men så fant jeg ut at hun hadde sendt bildene videre.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Mas og press om å sende nudes - Hva gjør du?

Jente viser mobil med teksten No nudes for you. (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit